Ricoh lanserar app för mobila utskrifter via molnet
15.02.2016

Ricoh lanserar app för mobila utskrifter via molnet

25 februari 2016
Trenden med Bring Your Own Device har medfört både möjligheter och utmaningar hos företag. Ricohs nya app för Google Cloud Print gör att företag kan anamma det nya tänket utan att tumma på säkerheten eller få problem med kompabilitet.
Teknikföretaget Ricoh lanserar nu en egenutvecklad app för Google Cloud Print som ett svar på den trend med BYOD, eller Bring Your Own Device som råder på företag runt om i världen. BYOD-fenomenet, med att anställda både förväntar sig få tillåtelse och ha tekniska förutsättningar för att kunna använda sina egna enheter i företagsmiljön, har medfört både möjligheter och utmaningar för företagen.

Google Cloud Print är en ny tjänst från Google som gör att användare kan ansluta skrivare direkt till internet och sedan skriva ut via valfri internetuppkopplad enhet, som exempelvis en dator, smartphone eller surfplatta. Med Ricohs app för Google Cloud Print kan nu företag ansluta sina Ricoh-skrivare och MFP:er till Google Cloud Print, så att anställda smidigt och säkert kan använda sina egna enheter för utskrifter på företaget.

– Vår nya app för Google Cloud Print gör att företag kan anamma ett modernt, effektivt och mobilt arbetssätt utan att tumma på säkerheten eller få problem med kompabilitet, som annars är vanliga problem med BYOD, säger Niklas Eriksson, Product Manager, Ricoh Sverige AB.

Snabba fakta om Ricohs app för Google Cloud Print: 

  • Tillgänglig som en engångsinstallation till Ricohs skrivare och MFP
  • Möjliggör utskrifter från valfri enhet och plats via Google Cloud Print
  • Utskriftsförfrågningar överförs säkert via HTTPS-protokoll
  • Kringgår kravet på att installera och uppdatera drivrutiner på enheter som skall kunna skriva ut

Mer information finns på www.ricoh.se.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com