Grafisk kommunikation
Graphic Communication

Framtidssäkra ditt företag

Grafiska kommunikationslösningar

Grafisk kommunikation

I dagens sammankopplade värld är marknadstrender och tekniska trender mer dynamiska än någonsin. För att vara framgångsrik måste du djärvt ta till dig möjligheter att anpassa din verksamhet. När du diversifierar i snabb takt och utökar användningsområdena för din utrustning kan du bättre svara på dina kunders framväxande behov, öka vinsten och skapa ett hållbart företag.
 
På Ricoh är förändringsbar innovation (vi kallar det Henkaku) i vår DNA. Vi har i flera år bidragit till den digitala transformationen inom utskrifter genom att bygga på vår förståelse för de grundläggande förändringarna inom sektorn och våra kunders företag. Vi tillhandahåller lösningar med hårdvara, programvara och tjänster som hjälper dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar konkurrensfördel.
Oavsett om du är ett stort kommersiellt tryckeri, ett företags interntryckeri eller om utskrift av formulär är en del av din tillverkningsprocess, bygger vi på din kunskap om din verksamhet. Genom vår förståelse för hur digital teknik kan möjliggöra din framgång strävar vi efter att öppna upp nya tillväxtmöjligheter som kan bana väg för en ljus och lönsam framtid.
image

Volymen av digital jämfört med analog utskrift kommer att fördubblas fram till 2030

Ricoh Graphic Communications levererar digitala produktionsutskriftslösningar som ger ditt företag kraft för morgondagen. 
De flesta kommersiella och industriella tryckerier upplever att marknadens övergång från offsettryck till digitaltryck accelererar år efter år. Enligt Caslon kommer de analoga utskriftsvolymerna att minska med mer än 2 % per år fram till 2030, medan den digitala produktionen förväntas öka med 4,6 %. Om man särskiljer digital färg räknar Caslon med en sammanlagd årlig tillväxttakt (CAGR) på nästan 10 % under perioden.
 
Det är inte lätt att övergå från analoga till digitala processer. Det kan vara utmanande att besluta om ny utrustning och det är komplicerat att integrera den i befintliga tillverkningsprocesser. Den fråga du kanske ställs inför är hur du ska ställa om din verksamhet fysiskt och ekonomiskt på ett sätt som är hållbart och som bäst tjänar dina kunder.  
 
Hjälpa utskriftsföretag att göra övergången 
På Ricoh gör vi det till vår uppgift att hjälpa våra kunder att övergå till digital utskrift. Vi är stolta experter på den digitala utskriftsprocessen och digital integration, med expertis för att även stödja dig på verksamhetssidan. Vi kan hjälpa dig att leverera mer hållbara och kostnadseffektiva alternativ till dina kunder – för det gynnar både dem och dig.
 
Vi stöder dig också på en mer grundläggande nivå, genom att överväga arbetsflödet för varje utskriftsjobb i verksamheten; vi hittar sätt att påskynda dina produktionsprocesser för att maximera hur de bidrar till dina mål. Vi kan också utbilda dina medarbetare för att se till att de använder sig av bästa praxis för att bidra till att optimera och stärka din verksamhet på lång sikt.

Lösningar och tjänster

Kommersiellt tryck

areo

Långsiktigt partnerskap och oöverträffad expertis

Vi har åtagit oss att tillgodose de långsiktiga behoven hos alla typer av kommersiella tryckerier, inklusive  kommersiella tryckerier, specialister på direktreklam, boktryckare och transaktionstryckerier. Vi betjänar över 7 000 kunder över hela EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) och erbjuder de bästa hårdvaru- och programvarulösningarna tillsammans med ledande teknisk affärsutveckling och expertis för att släppa loss din kommersiella utskriftsframgång.
Läs mer

Interntryckerier

areo

Bygg ett skrivarrum för att anpassa dig till nya abetssätt

I en föränderlig värld ser organisationer det värde som skrivarrum, eller centrala reprografiavdelningar (CRD), kan tillföra affärskritiska processer. För att framtidssäkra din verksamhet har det blivit avgörande att införa digitala dokumenttjänster, tillgodose behoven hos distansarbetare och effektivt hantera post och kundkommunikation.
 
Med ett team av branschspecialister och en prisbelönt portfölj hjälper Ricoh dig att påskynda transformationen av ditt skrivarrum till ett centrum för kommunikation. Förutom att hantera tillväxten i marknadsförings- och reklamutskrifter hanterar vi blandad kommunikation i både pappers- och digitala format.
Läs mer

Industriellt tryck

areo

Många industriella tryckerier står inför en rad utmaningar

Försörjningskedjorna är långa och opålitliga, lagerhållning kan vara dyrt, och korrekt avfallshantering kan vara komplicerat och kostsamt. För att förenkla och spara letar många industriella tryckerier efter utskriftslösningar som kan fullfölja deras ordrar i rätt mängd och kvalitet vid rätt tidpunkt, varje gång.
 
På Ricoh hjälper vi tryckerier att uppnå detta genom att ta ett helhetsgrepp på industriellt tryck. Med ett utbud av ledande innovativa hård- och programvarulösningar, inklusive applikationer för utskrift på begäran, tillverkningsapplikationer och expertis inom automatisering och integrerade industriella processer, kan vi skräddarsy en lösning för att tillgodose de exakta behoven i din tillverkningslinje.
 
Vi har årtionden av erfarenhet av skrivhuvuden för industriellt tryck och kompetens inom all bläckteknik, så vi kan hjälpa till att matcha alla substrat med rätt bläck, skrivhuvud och programvara. Våra integrationsexperter ser till att din utskriftsprocess är helt optimerad för att uppfylla de strängaste kraven på produktionslinjer.
Kontakta oss

Efterbehandlingslösningar

areo

Från start till färdig produkt

Skapa fantastiska färdiga slutprodukter samtidigt som du förbättrar arbetsflödena för efterbehandling. Oavsett om du vill producera en kvalitetstryckt produkt eller optimera ett arbetsflöde för att ta dina produktionstjänster till nästa nivå, kan våra avancerade tryck- och efterbehandlingstjänster ge dig den expertis du behöver. Vårt fullständiga utbud av professionella efterbehandlingsalternativ omfattar inline, near-line och offline. Allt från skärmaskiner, lamineringsmaskiner multifunktionsmaskiner till UV-lackerare och mycket mer, Ricoh kan förse er med kompletta end-to-end-system som maximerar verksamheten.
Läs mer
Customer Experience Centre

Besök vår utställning och demoyta

Många av våra kunder och partners träffar oss i våri utställning för att optimera utskriftsvärlden och tillsammans skapa framtidens digitala utskriftsapplikationer och -tjänster. Bli inspirerad!

Kontakta oss

Prata med en Ricoh-expert

Prata med någon av våra specialister och få information om hur vi kan hjälpa dig i din verksamhet.

Kontakta oss