Ricoh gör debut på FESPA Digital 2016 – den största mässan för storformat i Europa
17.12.2015

Ricoh gör debut på FESPA Digital 2016 – den största mässan för storformat i Europa

Ricoh ska visa sin allt större produktportfölj med storformatslösningar i en monter på FESPA Digital i Amsterdam den 8-11 mars 2016, för allra första gången. Besökare kommer att få se den nya storformatskrivaren MP CW2201SP, en multifunktionsenhet för grafisk konst och AEC-/CAD-applikationer och storformatserien Ricoh Pro L4100 för latex.
Vi ska även visa den prisbelönta färgskrivaren Pro™ C7100X, som är ett produktionssystem för ark som har en femte tonerstation för lack eller vit toner.
 
– Vi har konsulterat teknisk FoU-expertis på den grafiska industrin för skylt- och displaytillverkning under ganska lång tid. Framförallt har vi utvecklat Pro L4100 och Pro C7100X för den här snabbt växande marknaden. Vi har en stor internationell kunddatabas och allt fler företag söker sig till oss för nya pålitliga lösningar att utöka sin verksamhet med. Många tryckföretag inkluderar fler tjänster i sitt erbjudande och skyltning är bara ett exempel på det. Vi ser också att skyltföretag utökar med nya och effektiva tjänster inom dokumentutskrift för att bredda sitt erbjudande, säger Tommy Segelberg, Director Nordic Operations PPBG, Ricoh Sverige.

Den nya storformatskrivaren MPC W2201SP har den absolut bästa arbetsflödesautomatiseringen i sin klass. Potentiella köpare kan välja mellan kopiator-/skrivarfunktionalitet eller skannerfunktioner och använda Ricohs prisvärda pigmentbaserade bläckteknik med Liquid GelTM för att skriva ut på normalt papper, fotopapper eller på ett urval blåsvart media. Enheten kan skriva ut reklam och grafisk konst för både utom- och inomhusbruk, MPC W2201SP är en flexibel utskriftsenhet.

Latexserien Ricoh Pro L4100 har utrustats med Ricohs allra senaste egentillverkade piezoskrivarhuvud som levererar latexbläck i dynamisk droppstorlek, den minsta på endast fyra pikoliter. Det ger hållbara utskrifter för både utom- och inomhusbruk. En låg miljöpåverkan är en annan fördel dessa enheter har eftersom de har en lägre energiförbrukning än sina närmsta motsvarigheter på grund av att modellerna använder en lägre fixeringstemperatur.       

Användare kan välja mellan två olika bredder på mediarullen, 1 361 eller 1 610 mm. Och trycka på ett brett mediaurval från PVC och papper till textil. Skrivarna har en menydriven RIP, ColorGATE, som tillval för exakta inställningsspecifikationer.
 
– Ricoh är en leverantör av totallösningar. Vi har en produktportfölj som utvecklas snabbt och som innehåller innovativa produkter och tjänster som ska hjälpa våra kunder att nå maximal framgång. Dessa nya lösningar som vi ska visa på FESPA Digital breddar inte bara vårt produktutbud, de levererar toppkvalitet och en effektiv produktion, avslutar Segelberg.

Klicka på länken för mer information eller för att anmäla dig till mässan www.ricoh-europe.com/fespa2016.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com