Ricoh bygger ut upplevelsecentret i Telford
10.12.2015

Ricoh bygger ut upplevelsecentret i Telford

Ricoh 10 december 2015
För att kunna ta emot fler och för ett ökat engagemang och större kundfokus bygger vi nu ut upplevelsecentret vi öppnade i Telford, Storbritannien 2014. Nya lokaler för möten och presentationer ska byggas och de beräknas stå klara sommaren 2016.
Under sitt första år har upplevelsecentret arrangerat flera stora produktlanseringar och hundratals besökare har varit där för produktdemonstrationer och tekniska genomgångar. Och ett flertal event för återförsäljare, publicister och branschorganisationer har genomförts. I det toppmoderna centret för grafisk produktion finns integrerade lösningar från Ricoh och våra partners. Det öppnades för att ledande aktörer inom grafisk produktion skulle kunna se hela arbetsflöden och produktionsprocesser precis som de ser ut i deras egna anläggningar.      
Kunskapsresa
– Det är fantastiskt att se vilket kundvärde det ger att visa upp vår multiplattform för tillverkning och våra kompetenta lösningar. Det skapar produktiva diskussioner med våra kunder, förklarar Tommy Segelberg, Director Nordic Operations PPBG, Ricoh Sverige. ”Miljön gör att besökare kan fokusera på de delar av deras verksamhet som kräver expertbedömning. Men samtidigt är det möjligt för dem att se hur andra delar av deras verksamhet kan stödjas eller förbättras. Snart efter att vi hade öppnat anläggningen insåg vi att vi skulle behöva bygga ut våra mötes- och presentationslokaler för att klara den växande efterfrågan på besök från ledande aktörer i branschen. Den nya delen öppnas under våren 2016 och den kommer att förbättra kundupplevelsen ytterligare”.

Kingswood iOptus är ett företag som arbetar med trycksaker främst juridiska handlingar i Londons finanskvarter. Robert Long som är deras vd säger så här: ”Innan vi köpte vår Pro C9110, ett system för färgtryck på ark, besökte jag Ricohs upplevelsecenter i Telford där jag fick sondera Ricohs kompetens inom grafisk industri och testa modellen i en produktionsmiljö. Det var oerhört nyttigt, och helt avgörande för mitt investeringsbeslut”.

Service & Print Group Haberbeck, ett tyskt företag som sysslar med marknadsföringstjänster, mjukvaruutveckling, grafisk produktion och implementering har också delat med sig av sina erfarenheter av upplevelsecentret. ”Förutom själva upplevelsen av Ricohs nya produktionssystem var diskussionerna kring vilka programvaror och professionella tjänster som passade för en totallösning med arbetsflöden för olika mediatyper väldigt intressanta. De programvaror som diskuterades var t ex Avanti Slingshot och Clickable Paper. Vårt besök avslutades med en guidad tur genom de visionära affärsområdena som 3D-utskrift”.
Samplingsframgångar
Under det första året har centret producerat tusentals provutskrifter med teknik för löpande bana på Ricoh InfoprintTM 5000 och Ricoh Pro™ VC60000, och många provutskrifter på storformat och ark.

En höjdpunkt under året var Ricohs European Media Qualification Programme. En redan omfattande mediakatalog har blivit ännu bredare med ytterligare material kvalificerat. Hundratals mediatester har gjorts och Ricoh har även börjat tillämpa sin kompetens och erfarenhet inom inkjet på media för löpande bana.

Centret drivs som ett kunskapscenter, testcenter, forsknings- och utvecklingscenter samt som ett koncepttestcenter. I centret ryms Ricohs specialistlaboratorium för inkjet-utveckling och det är där löpande analyser och bedömningar görs av olika lösningar. Centret har även investerat i Techkons SpectroDens en spektraldensitometer, Colour Think Pros specialistmjukvara för färghantering och Bodonis PressSIGN Pro V7 färgverifieringsverktyg. Nästa steg är att centret ska ISO12647-certifieras för den färghanteringsstandarden.

Sedan centret slog upp dörrarna har Ricohs team för lean tillverkning arbetat med olika företag, bland annat Ivor Solution, som gjorde om sin visitkortsprocess, vilket skapade mervärde och motiverar till ytterligare Ricohinvesteringar.

Ricoh partner har också använt centret för att gemensamt med Ricoh kunna utveckla effektiv integrering av olika lösningar. Exempel är beta-testningen för Kodak PRINERGY och Heidelberg Prinects arbetsflödestest för integrering med skrivarservrarna Totalflow R60 och R60A. Heidelbergs vd Robert Crooker kommenterar centret så här: "Vi är i goda händer gällande kapacitet i Telford, och vi är tacksamma för Ricohs engagemang och förmåga att stödja oss i så specifika områden som att bygga upp Prinect DFE”.

En av centrets viktigaste funktioner är att arbeta med globala forsknings- och utvecklingsteam i Tokyo och Boulder, Colorado för att ge feedback på Ricohs produktutbud och bidra till att definiera framtida kundkrav. Feedback på Ricohs produkters prestanda bidrar till att förbättra utskriftskvaliteten och leder till produktförbättringar. Centret installerar också uppdateringar och modifieringar på maskiner som redan finns i leveranskedjan för att säkerställa att de levereras till våra kunder med den allra senaste specifikationen. Framgångsrika pågående projekt inkluderar en utveckling av den europeiska versionen av Avanti Slingshot.
Ytterligare förbättringar
– Det första året har varit en framgångssaga och vi har lärt oss en hel del. Centret har en fantastisk potential och vi kommer att fortsätta att förstärka dess möjligheter och vad våra besökares kan förvänta sig. Ett besök på centret ska vara en chans att utvärdera nya möjligheter. Det ska hjälpa trycksaksproducenter att fatta rätt beslut för deras verksamhet baserat på var de befinner sig nu och vart de är på väg, sammanfattar Segelberg.
Ricoh på drupa 2016
Ricoh kommer att visa en rad produkter och tjänster på drupa 2016 som gör att trycksaksleverantörer kan snabba på sin verksamhetsförändring. Lösningarna som ska visas öppnar nya möjligheter och vägar till ökad produktivitet och lönsamhet för visionära tryckproffs. Ricoh tar också ta med Pro VC60000 till mässan. Världens största tryckmässa går av stapeln 31 maj - 10 juni på Messe, Düsseldorf i Tyskland, och Ricoh kommer återigen att finnas i hall 8a. Välkomna!

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com