Ricoh gör affär med MBA Group värd flera miljoner pund
14.03.2016

Ricoh gör affär med MBA Group värd flera miljoner pund

Brittiskt tryckeri utökar sitt kunderbjudande med tre inkjetbaserade tryckpressar från Ricoh
Ricoh, Stockholm 30 mars 2016 – MBA Group har som det första företaget i Storbritannien valt Ricohs inkjetbaserade digitalpress för löpande bana Ricoh Pro™ VC60000. Affären är en del av MBA:s strategiska investeringsprogram som innebär att företaget satsar 5 miljoner pund för att kunna erbjuda en ledande kommunikationsplattform för kunder i alla digitala kanaler.

Med sin unika multidroppteknik sätter Pro™ VC60000 en ny standard för utskriftskvalitet som ger brittiska tryckerier en möjlighet att öppna upp nya marknader. Pro™ VC60000 används sedan tidigare av flera av Ricohs kunder runtom i Europa, bl.a. i Finland, Nederländerna, Frankrike, Tyskland och Sverige.

Modulbaserade Pro™ VC60000 är den mest mångsidiga inkjetpressen för digitaltryck på marknaden och dess höga utskriftskvalitet markerar en ny milstolpe i utvecklingen av inkjetsystem för digitalttryck med variabeldata.

Samtidigt som MBA investerar i nya digitalpressar bygger företaget ut IT-infrastrukturen och, inte minst, utökar personalstyrkan – allt för att kunna erbjuda sina kunder större valfrihet. Mer än en tredjedel av företagets trehundra anställda arbetar idag med data, digital kommunikation, analyser och FoU.

– Den digitala revolutionen har förändrat hur människor undersöker tjänster och produkter innan de handlar. För att underlätta för dagens konsumenter, som både är prismedvetna och måna om sin integritet, måste företag kunna navigera i det ständigt föränderliga kommunikationslandskapet och dra nytta av de nya kanalerna för att nå kunderna. Det är just detta som MBA Group kan hjälpa företag med, säger Bachar Aintaoui, CEO på MBA Group.

De nya digitalpressarna gör det möjligt för MBA att koppla samman kunder från alla kanaler.

Med Ricoh Pro™ VC60000 kan MBA erbjuda utskrifter av en kvalitet som tillgodoser marknadens behov och uppfyller kundernas förväntningar. Den nya inkjettekniken med dynamisk och variabel droppstorlek ger en exceptionellt hög utskriftskvalitet. Detta, i kombination med en produktionskapacitet på upp till 40 miljoner sidor per månad, gör Ricoh Pro™ VC60000 till en effektiv lösning för variabeldatatryck med hög kvalitet.

– Det här är vår första leverans i Storbritannien och en del av en noggrant utformad lanseringsplan för Pro™ VC60000 i Europa. Vi är stolta över att gå i bräschen för förändringsarbetet i den grafiska branschen. Vi har 30 års erfarenhet av inkjet och utvecklar ständigt ny och innovativ teknik, vilket gör det möjligt för oss att fortsätta öka kundnyttan och kundtillfredsställelsen i takt med att kunderna växer och förändrar sina verksamheter inför framtiden, säger Tommy Segelberg, Director Nordic Operations PPBG, Ricoh Sverige AB.

Ricohs leveranser till MBA inleds under mars månad och fortsätter under hela våren 2016.
För ytterligare information, kontakta:
Tommy Segelberg, Director Nordic Operations, Production Printing Business Group, Ricoh Sverige AB
Tel: 08-621 90 08, E-post: tommy.segelberg@ricoh.se
Magnus Christerson, Marketing Director, Ricoh Sverige AB  
Tel: 08-734 33 00, E-post: magnus.christerson@ricoh.se
Följ oss på Facebook: www.facebook.com/Ricoh.Sverige.AB, www.facebook.com/RicohEurope       
Följ oss på Twitter: www.twitter.com/ricoheurope             
Registrera dig på Ricohs mediacenter på: www.ricoh-europe.com/press         
Ricoh på drupa: www.ricoh-europe.com/drupa2016
| About MBA Group |
MBA is a leading provider of marketing and communications in the UK. With over 30 years' experience in the direct marketing, CRM and transactional communication industries, we take great pride in providing our clients with a variety of tailored solutions and cost-effective services that are proven to improve the quality of their customer communications, streamline processes, consolidate costs and ultimately, deliver a greater return on investment.

While the print and secure handling of our clients’ direct and transactional mail remains at the heart of our organisation, we continue to invest in-line with our clients’ needs, and developments in the marketplace, to provide multichannel solutions for all of your customer communications from a single source.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com