Stig in i Ricohs HENKAKUVERSE på drupa 2024
07.03.2024

Stig in i Ricohs HENKAKUVERSE på drupa 2024

Utforska nya och inspirerande sätt att leverera smidiga och flexibla funktioner på ett hållbart sätt

Ricoh Europe London, 7:e mars, 2024 – Besökare i Ricohs drupa-monter kommer att bjudas in till HENKAKUVERSE, en virtuell produktionsmiljö där de kan lära sig mer om hur Ricohs ledande teknik kan nyttjas till fördel för deras tryckeriverksamhet. Ricohs monter på drupa 2024 kommer att finnas i Hall 8a på Messe Düsseldorf, Tyskland, 28 maj till 7 juni.

An array of applications will showcase the production possibilities of Ricoh’s broad technology portfolio
En uppsättning applikationer kommer att visa produktionsmöjligheterna med Ricohs breda teknikportfölj

I montern kommer du att kunna bekanta dig med en mängd nya tekniker som har sammanförts för första gången, inklusive några som aldrig tidigare har visats offentligt i Europa, bland annat The Dragon – RICOH ProTM Z75 B2 digital inkjetpress med arkmatning. Den första B2-bläckstråleplattformen för ark med automatisk dubbelsidighet och vattenbaserat bläck skakar om B2-området och påskyndar övergången från offset till digitalt med högre utskriftskvalitet, snabbare leveranstider och mindre krav på medarbetarna.

Dessutom kommer den nya RICOH ProTM VC80000 digitala höghastighets bläckstråleskrivare för färg, även känd som The Harpy Eagle. Med sin AI-funktion, sin nya generation Ricoh-skrivhuvuden och sin höga grad av integration med efterbehandlingsutrustning gör den det möjligt för kommersiella tryckerier, bok- och direktreklamtryckerier att njuta av banbrytande prestanda när det gäller genomgående hög utskriftskvalitet och nya produktivitetsnivåer, arbetspass efter arbetspass.

De båda nya digitala arkpressarna för färg – The Jaguars – hjälper tryckerier att säkerställa sin framgång. Nästa generations 135 sidor per minut RICOH ProTM C9500 ger kommersiella tryckerier möjlighet att utöka sina intäktsströmmar och förbättra den operativa effektiviteten med sin arbetsbesparande automatisering.  Den kommer att kompletteras med det senaste inom smidig, mångsidig, flexibel och responsiv tonerbaserad teknik i form av den digitala arkpressen RICOH ProTM C7500 med fem färger.

Ricohs marknadsledande skrivhuvuden är utformade för snabbhet, precision och hållbarhet och ger optimal utskriftskvalitet samtidigt som stilleståndstiden minimeras. Besökare kan utforska Ricohs senaste generation av skrivhuvuden och några utvalda applikationer i montern samt få insikter i färdplanen för bläckstråleskrivhuvuden.

Alla de produktionsteknologier som visas bygger på Ricohs engagemang för en hållbar och ansvarsfull verksamhet som förra månaden uppnådde dubbla A-poäng från den globala ideella miljöorganisationen CDP för klimatförändringar och för vattensäkerhet. Ricoh säkrade också sin 12:e plats på listan Global 100 Most Sustainable Corporations. Besökarna kommer att få se hur Ricohs automatiseringsteknik kan stödja tryckeriernas strävan att minska sin påverkan på miljön.

Ricohs mjukvara kommer att fokusera på produktionsautomation och kombinera molnbaserade och lokalt installerade lösningar som bidrar till maximal produktionseffektivitet. Det kommer att finnas en rad mjukvarulösningar med mervärde som särskilt fokuserar på automatisering av arbetsflöden, till exempel RICOH TotalFlowTM Producer och RICOH SupervisorTM, samt FusionPro® som skapar mycket personlig kommunikation som drivs av information. Besökarna kommer också att kunna utforska Ricohs växande konsulterbjudande inom Professional Services, inklusive den omfattande supporten för färghantering som finns tillgänglig.

Hög kvalitet och konsekventa resultat säkerställs av en rad särskilt utvecklade lösningar, inklusive den prisbelönta, banbrytande RICOH Auto Color Adjuster som ger exakt färghantering och matchningskapacitet utan behov av en färgspecialist. 

Några av de många sätt på vilka dessa teknologier kan förändra förutsättningarna för nytänkande företag, från transaktionsdata, bok- och kommersiella tryckerier till företagsverksamhet, kommer allt att dramatiseras i en uppslukande teaterupplevelse mitt i montern, där HENKAKUVERSE och dess möjligheter kommer att presenteras på ett spektakulärt sätt.

För att stimulera kreativiteten och nya tillvägagångssätt samt sätta fart på fantasin finns en printbar och en applikationsträdgård med inspirerande kundcase som illustrerar hur Ricohs gemensamma innovationsstrategi kan hjälpa olika typer av leverantörer av utskriftstjänster att framtidssäkra sin verksamhet. Utskrivna prover från olika tekniker kommer att visas, liksom prover från Ricohs flexibla storformatssystem.

Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications Group, Ricoh Europe: ”Vi är glada över att skapa en partnerskapsmiljö som är inriktad på att hjälpa specialister inom tryckproduktion att frigöra kraften i gemensam innovation. Vi ser fram emot att hjälpa besökare från alla branscher att hitta nya affärsmöjligheter med fokus på hållbar produktion som gör det möjligt för dem att på ett ansvarsfullt sätt forma sin affärsframgång. Våra experter kommer att finnas på plats för att hjälpa dem att utforska innovativa sätt att förändra och omdefiniera sina egna miljöer.”

Mer information finns på https://www.ricoh-europe.com/news-events/events/drupa-2024/

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD).

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Mediakontakt:
Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez
E-mail: media@ricoh-europe.com
Homepage: www.ricoh-europe.com

Följ oss på X: www.twitter.com/ricoheurope
Följ oss på LinkedIn: www.linkedin.com/company/ricoh-sverige-ab
Följ oss på Youtube: www.youtube.com/ricoheurope