Skylt- och displayspecialister kommer att få större flexibilitet med Flora X20 UV Hybrid-skrivaren från Ricoh
19.03.2024

Skylt- och displayspecialister kommer att få större flexibilitet med Flora X20 UV Hybrid-skrivaren från Ricoh

Ricohs hybridlösning, den första som tagits fram i samarbete med Flora, lanseras på FESPA

Ricoh Europa, London, 19:e mars 2024 – Den nya Flora X20 UV-hybridskrivaren från Ricoh ger större produktionsflexibilitet och mångsidighet för specialister på skyltar och displayer.

UV-hybridskrivaren Flora X20 från Ricoh kommer att visas i Europa för första gången på FESPA
UV-hybridskrivaren Flora X20 från Ricoh kommer att visas i Europa för första gången på FESPA

Den första hybridskrivaren med kompakt fotavtryck som utvecklats tillsammans med Flora, efter förra årets partnerskapsavtal, presenteras av Ricoh idag på FESPA Global Print Expo 2024, RAI Amsterdam.

Med Ricohs teknik för skrivhuvuden, ColorGATE RIP-programvara och ICC-profiler kan Flora X20 UV trycka styva och flexibla medier upp till två meters bredd och 5,1 cm tjocklek på underlag som sträcker sig från PVC-banderoller till vinyl och styva skivor. Support tillhandahålls av Ricohs professionella EMEA-försäljnings- och servicenätverk.

Viktigaste egenskaperna i Ricohs hybridlösning är följande:

  • Leverans av superb kvalitet, år efter år, med Ricoh MH5320 nästa generations inkjetskrivhuvuden. 
  • Bläckflexibilitet med tre bläckkonfigurationer – CMYK, CMYKWW och CMYKWClear.
  • Smidig mediehantering med automatisk medieavkänning som hanterar placering och tjocklek. 
  • Minskat underhåll och minskad energiförbrukning tack vare den linjära motorn som ger hög hastighet och smidig förflyttning av vagnen. 
  • Precision och automatisering med Select Ricoh Hybrid Edition av ColorGATE Rip Server. 
  • Förhandsgranskning av utskriftskvalitet med ett LED ljusbox-system.
  • En dedikerad ICC-profilportal med Ricoh Colorbase.
  • Stabiliserad matning av media med pedalstyrt och justerbart vakuumsystem.
  • Fortsatt kundsupport med Ricohs försäljning och service, logistik och ekonomi. 

Angelo Mandelli, Senior Product & Business Development Manager, Large Format & Flatbed EMEA Product Marketing, Ricoh Graphic Communications Group, säger: "X20 UV har utvecklats som svar på marknadens efterfrågan från skylt- och displayspecialister som alltmer söker efter flexibla och mångsidiga lösningar för inomhus- och utomhusapplikationer. Detta Ricoh-hybriderbjudande, med en mängd Ricoh-utvecklade funktioner, stöder detta. Det gör även vår konsultbaserade strategi och vårt expertteam. X20 UV är det senaste systemet i vårt unika one-stop-erbjudande som omfattar arkmatning, bläckstråleskrivare med hög hastighet, storformat, textil och mjukvarulösningar. Vi ser fram emot att ytterligare utöka vår produktportfölj med mycket lyhörda och smidiga storformatssystem som svarar mot nya krav på marknaderna för grafisk konst, inredning och industri."

Flora X20 UV-hybridskrivaren, som drivs av Ricoh, presenteras i Europa på FESPA Global Print Expo 2024, RAI Amsterdam, från den 19 till den 22 mars. Den kommer att finnas tillgänglig i hela EMEA i april. Demonstrationer kan ordnas på Ricohs Customer Experience Centre i Telford.

För mer information www.ricoh-europe.com.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD).

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Mediakontakt:
Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez
E-mail: media@ricoh-europe.com
Homepage: www.ricoh-europe.com

Följ oss på X: www.twitter.com/ricoheurope
Följ oss på LinkedIn: www.linkedin.com/company/ricoh-sverige-ab
Följ oss på Youtube: www.youtube.com/ricoheurope