homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Ricoh utökar sin kapacitet inom efterbehandling genom förvärv av Quadient's grafiska verksamhet i Norden

Ricoh Europe, London, 16 juni 2022 - Ricohs kunder inom produktionstryck kommer att kunna dra nytta av ett ännu större utbud av efterbehandlingsmöjligheter efter företagets förvärv av Quadient's grafiska verksamhet i Norden (Danmark, Sverige, Finland och Norge).

Quadient är ett globalt företag som specialiserar sig på mjukvara för att optimera kommunikationen inom post, e-post, online och paket. Köpet av tillgångarna gäller endast Quadients nordiska grafiska verksamhet, dvs lösningar för efterbehandling, inklusive häftestillverkning, skärmaskiner, utrustning för laminering och inbindning, lösningar för storformat, tillbehör och förbrukningsvaror samt supporttjänster. Förvärvet kommer att utveckla Ricohs utbud för efterbehandlingsutrustning och ge betydande tillväxt inom affärsområdet i hela regionen.

I och med avtalet välkomnar Ricoh Quadients nordiska personal inom det grafiska affärsområdet till företaget, vilka kompletterar befintlig expertis och kapacitet. I köpet av tillgångar ingår också Quadients grafiska kontrakt, lager, serviceavtal samt distributionsavtal i Norden.

Quadient-kunder kommer att få tillgång till Ricohs omfattande portfölj av grafiska kommunikationslösningar, vilka är utformade för att främja tillväxt och förnyelse. För Ricoh innebär förvärvet ett ytterligare stöd för vårt fortsatta fokus på utveckling och innovation av grafisk kommunikation i linje med kundernas behov, samtidigt som Ricoh ytterligare befäster sin status som ledande inom detta område.

Søren Krogh-Nielsen, VD, Ricoh Sverige AB, säger: "Det här är ett spännande förvärv för Ricoh. Vi ser en ökad efterfrågan på högkvalitativ och tillförlitlig efterbehandling i takt med att kunderna inser de många användningsområdena för storformat och bläck- och tonerutskrifter i kommersiell skala. Samtidigt söker många kunder också efter integrerade helhetslösningar. Med decennier av erfarenhet inom detta område är Ricoh en perfekt partner för att stödja innovatörer inom tryck, vilka är mer ambitiösa än någonsin när det gäller nya tillämpningar och intäktsströmmar".

Geoffrey Godet, Chief Executive Officer, Quadient, kommenterar: "Genom försäljningen av vår grafiska verksamhet i Norden fortsätter vi att göra framsteg mot slutförandet av vår omvandling till en optimerad verksamhet, centrerad kring våra kärnverksamheter. Liksom vid våra tidigare avyttringar har vi åtagit oss att bedriva vår verksamhet på ett ansvarsfullt sätt, och jag är glad att vi i Ricoh hittade den bästa möjliga partnern för att stödja våra kunder och våra begåvade grafiska team i nästa fas av deras resa."

Tidigare i år tillkännagav Ricoh ett paneuropeiskt samarbete med Quadient för att hjälpa leverantörer av utskriftstjänster och företag att tillhandahålla marknadsföringstjänster för storskaliga kampanjer.

Läs mer på www.ricoh-europe.com.


| Om Quadient® |
Quadient är drivkraften bakom världens mest meningsfulla kundupplevelser. Genom att fokusera på tre viktiga lösningsområden, Intelligent Communication Automation, Parcel Locker Solutions och Mail-Related Solutions, hjälper Quadient till att förenkla kopplingen mellan människor och det som är viktigt. Quadient stöder hundratusentals kunder världen över i deras strävan att skapa relevanta, personliga förbindelser och uppnå en utmärkt kundupplevelse. Quadient är noterat i avdelning B på Euronext Paris (QDT) och ingår i indexen CAC® Mid & Small och EnterNext® Tech 40. 

För mer information om Quadient, besök https://invest.quadient.com/en-US.

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com