Ricoh rankas som tredje största på listan över AV-integratörer
07.12.2023

Ricoh rankas som tredje största på listan över AV-integratörer

Ricoh har utsetts till den tredje största audiovisuella (AV) integratören av den amerikanska publikationen Systems Contractor News (SCN). 

Listan SCN Top 50 Systems Integrators ger en årlig ögonblicksbild av branschen och presenterar några av de främsta företagen som levererar lösningar för olika vertikala marknader och runt om i världen. Ricoh listas tillsammans med det nyligen förvärvade Cenero och rankingen baseras på föregående års försäljning och de förväntade intäkterna från kommersiella AV-systeminstallationer för innevarande år.

Ricoh rankas som tredje största på listan över AV-integratörer

Tillväxten inom Ricohs kommunikations- och samarbetstjänster är en del av den fortsatta satsningen på att utöka portföljen av tjänster och lösningar för digitala arbetsplatser, inklusive managerade arbetsplatstjänster och integrerad arbetsplatsledning, som hjälper till att möta kundernas föränderliga behov av fysiska och digitala arbetsplatser.  

Ricohs organiska tillväxt har stärkts genom samarbetet med de förvärvade enheterna Cenero (USA), Datavision (EMEA), Pure AV (EMEA), AVC (EMEA) och Videocorp (LatAm) för att leverera toppmodern AV-teknik och AV-integrationstjänster till kunder som förbättrar samarbete, kommunikation och övergripande effektivitet. 

Edward Hamilton, Vice President of Communications Services, Ricoh Europe, säger ”I dagens sammankopplade värld är samarbets- och kommunikationsteknik livlinan för många, om inte alla, företag, vilket är anledningen till att vi utformar och implementerar globalt skalbara lösningar som främjar friktionsfritt samarbete och möjliggör snabbare beslutsfattande”. 

”Jag kan inte vara mer stolt över vad vi har åstadkommit. Vi är fast beslutna att investera i AV-integrationsförmåga, antingen genom organisk tillväxt och investeringar i våra egna tjänster och lösningar, eller genom att stärka våra förmågor genom förvärv. Denna prestation återspeglar den samlade expertis och spetskompetens som särskiljer oss i den dynamiska och konkurrensutsatta audiovisuella sektorn.”

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD).

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Mediakontakt:
Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez
E-mail: media@ricoh-europe.com
Homepage: www.ricoh-europe.com

Följ oss på X: www.twitter.com/ricoheurope
Följ oss på LinkedIn: www.linkedin.com/company/ricoh-sverige-ab
Följ oss på Youtube: www.youtube.com/ricoheurope