Ricoh lanserar en ny generation skrivarhuvud för inkjet
27.04.2017

Ricoh lanserar en ny generation skrivarhuvud för inkjet

Ricoh Sverige, Solna, 27 april 2017
Ricoh lanserar två nya inkjet-skrivarhuvud avsedda för inkjet-industrin: RICOH MH5421F och RICOH MH5421MF. Båda levererar en förbättrad utskriftskvalitet och en högre produktivitet för de tryck som produceras i en enda genommatning och de tryck som skrivs ut med bläck som innehåller mycket pigment.
RICOH MH5421MF och RICOH MH5421F har utformats för vätskor med låg viskositet (6 mPas) och vätskor med medelviskositet (11 mPas). Dessa skrivarhuvud ger en stabil jetstråleprestanda genom en bläckrecirkulerande struktur. Strukturen ger ett kontinuerligt bläckflöde direkt bakom munstycket vilket minskar risken för fel i jetstråletekniken som kan orsakas av tilltäppta munstycken eller luftbubblor. Båda skrivarhuvud har en förbättrad vidhäftningsteknik vilket ger tryck med bättre hållbarhet, det vill säga längre livslängd. Med dessa nya funktioner erbjuder skrivarhuvudena Ricoh MH5421MF och MH5421F ökad kompatibilitet med ett större antal vätskor. Dessa funktioner resulterar i:

    Ökad tillförlitlighet för utskrifter som körs i ett single-pass system*, alltså med en genommatning, genom ökad utskriftskvalitet och högre produktivitet
    Ökad pålitlighet för system med snabbfixerande bläck som pigmentbaserat bläck, vitt bläck och metalliska material
    Ökad pålitlighet för system med snabbtorkande bläck
    Avlägsnar luftbubblor från bläckkammaren självmant för att uppnå automatisk återställning från jetstråleproblem

*Single-pass system: teknik där skrivarhuvudet står stilla i en fast position och slutför utskriften i en enda genommatning, utskriftsmaterialet under rör sig.
Industrial Inkjet Printheads
På utskriftsmarknaden för textiltryck, etiketter, förpackningar och keramiska plattor finns det önskemål om att kunna tillmötesgå ett allt bredare kundbehov som t.ex. mindre beställningar och kortare leveranstider. Detta kräver en snabb digitalisering av tekniken för att kunna leverera större flexibilitet och produktivitet, vilket resulterar i en ökad efterfrågan på skrivarhuvuden som ger bättre bildkvalitet, högre produktivitet och ökad tillförlitlighet. RICOH MH5421F och RICOH MH5421MF levererar högupplösta utskrifter för att stödja våra industripartners i deras arbete med att tillmötesgå deras kunders behov och allmänna marknadskrav.

Ricoh visar dessa två skrivarhuvud och andra lösningar för grafisk kommunikation på InPrint, en mässa för tryckbranschen som pågår 25-27 april 2017 i Orlando, Florida, och Ricoh tar emot beställningar på dessa skrivarhuvud från juni 2017.
Ricohs innovation inom inkjet
Ricoh har lång erfarenhet från inkjetteknik, över 30 år, vilket har bidragit till att vi kan stödja flera olika utskriftssystem. Ricoh stödjer flera partner inom olika områden från specialister inom grafisk kommunikation i storformat till 3D-utskrift, textiltryck och digital utveckling.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com