homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Ricoh lanserar en ny generation skrivarhuvud för inkjet

Ricoh Sverige, Solna, 27 april 2017
Ricoh lanserar två nya inkjet-skrivarhuvud avsedda för inkjet-industrin: RICOH MH5421F och RICOH MH5421MF. Båda levererar en förbättrad utskriftskvalitet och en högre produktivitet för de tryck som produceras i en enda genommatning och de tryck som skrivs ut med bläck som innehåller mycket pigment.

RICOH MH5421MF och RICOH MH5421F har utformats för vätskor med låg viskositet (6 mPas) och vätskor med medelviskositet (11 mPas). Dessa skrivarhuvud ger en stabil jetstråleprestanda genom en bläckrecirkulerande struktur. Strukturen ger ett kontinuerligt bläckflöde direkt bakom munstycket vilket minskar risken för fel i jetstråletekniken som kan orsakas av tilltäppta munstycken eller luftbubblor. Båda skrivarhuvud har en förbättrad vidhäftningsteknik vilket ger tryck med bättre hållbarhet, det vill säga längre livslängd. Med dessa nya funktioner erbjuder skrivarhuvudena Ricoh MH5421MF och MH5421F ökad kompatibilitet med ett större antal vätskor. Dessa funktioner resulterar i:

    Ökad tillförlitlighet för utskrifter som körs i ett single-pass system*, alltså med en genommatning, genom ökad utskriftskvalitet och högre produktivitet
    Ökad pålitlighet för system med snabbfixerande bläck som pigmentbaserat bläck, vitt bläck och metalliska material
    Ökad pålitlighet för system med snabbtorkande bläck
    Avlägsnar luftbubblor från bläckkammaren självmant för att uppnå automatisk återställning från jetstråleproblem

*Single-pass system: teknik där skrivarhuvudet står stilla i en fast position och slutför utskriften i en enda genommatning, utskriftsmaterialet under rör sig.

Industrial Inkjet Printheads

På utskriftsmarknaden för textiltryck, etiketter, förpackningar och keramiska plattor finns det önskemål om att kunna tillmötesgå ett allt bredare kundbehov som t.ex. mindre beställningar och kortare leveranstider. Detta kräver en snabb digitalisering av tekniken för att kunna leverera större flexibilitet och produktivitet, vilket resulterar i en ökad efterfrågan på skrivarhuvuden som ger bättre bildkvalitet, högre produktivitet och ökad tillförlitlighet. RICOH MH5421F och RICOH MH5421MF levererar högupplösta utskrifter för att stödja våra industripartners i deras arbete med att tillmötesgå deras kunders behov och allmänna marknadskrav.

Ricoh visar dessa två skrivarhuvud och andra lösningar för grafisk kommunikation på InPrint, en mässa för tryckbranschen som pågår 25-27 april 2017 i Orlando, Florida, och Ricoh tar emot beställningar på dessa skrivarhuvud från juni 2017.

Ricohs innovation inom inkjet
Ricoh har lång erfarenhet från inkjetteknik, över 30 år, vilket har bidragit till att vi kan stödja flera olika utskriftssystem. Ricoh stödjer flera partner inom olika områden från specialister inom grafisk kommunikation i storformat till 3D-utskrift, textiltryck och digital utveckling.

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com