19.04.2024

Ricoh förvärvar startupföretaget natif.ai som erbjuder avancerad AI-teknik

Ökad tillväxt inom området processautomatisering genom förbättrade möjligheter till intelligenta datafångstfunktioner.

London, 19 april, 2024 – Ricoh Company, Ltd. tillkännagav idag förvärvet av natif.ai, ett tyskt mjukvaruföretag som erbjuder AI-baserad Intelligent Capture-teknik, avancerad bildigenkänning och optisk teckenigenkänning (OCR). Detta förvärv förbättrar funktionen för datautvinning i Ricohs processautomationsportfölj från olika dokument, inklusive papper och handskrivna dokument, vilket gör det möjligt för Ricoh att erbjuda kunderna automatisering och förfining i ett brett spektrum av affärsprocesser.

Inom affärsområdet Process Automation, ett av Ricohs tillväxtområden, hjälper Ricoh kunder runt om i världen att förbättra effektiviteten och utveckla sin verksamhet med ett brett utbud av integrerade helhetslösningar. Detta börjar med datainsamling och bearbetning med vår portfölj av edge-enheter (inklusive multifunktionsskrivare (MFP) och skannrar), samt hantering av dokument- och arbetsflödeshanteringsapplikationer, outsourcingtjänster och automatisering och förfining av intelligenta processer. Ricoh har förbättrat värdeerbjudandet till sina kunder genom att inte bara utveckla sina egna produkter och tjänster utan också göra strategiska investeringar för att förvärva olika tekniker och tjänster. Förvärvet av natif.ai är ett led i den satsningen.

natif.ai är ett mjukvarustartup-företag som grundades i Tyskland 2019. Förutom sin styrka inom Intelligent datafångst, ledande bildigenkänning och OCR-teknik som använder AI tillhandahåller natif.ai en tjänsteplattform för dokumentklassificering och dataextraktion, samt forskning och utveckling av högpresterande AI-modeller och avancerad OCR-teknik genom maskininlärning. Dessa tekniker möjliggör förbättrad noggrannhet vid läsning av ostrukturerade data och automatisk extrahering av data från en mängd olika icke-standardiserade affärsdokument som fakturor, beställningsformulär och kontrakt.

Förvärvet gjordes av Ricoh-koncernens företag DocuWare (med huvudkontor i Tyskland) som tillhandahåller dokument- och innehållstjänster och automatisering av arbetsflöden. Genom att kombinera DocuWare och natif.ai:s Intelligent Indexing-teknik kommer en ny nivå av AI-driven registrering och automatisering att finnas tillgänglig, som kan tillämpas på ett bredare spektrum av affärsområden. Dessutom kommer natif.ai:s teknik, expertis och mänskliga resurser att stödja utvecklingen av Ricohs olika produkter, tjänster och lösningar för att erbjuda ytterligare värde och en överlägsen kundupplevelse.

Takahiro Irisa, Senior Corporate Officer och President för Ricoh Digital Services Business Unit, Ricoh Company, Ltd., säger: "Vi är glada att välkomna natif.ai till Ricoh-koncernen. natif.ai:s avancerade teknik är avgörande för vår tillväxt och detta har varit ett strategiskt beslut för att anpassa Ricohs lösningar till kundernas föränderliga behov. Som en global leverantör av arbetsplatstjänster är vi dedikerade till att befria människor från arbetsuppgifter genom att utnyttja AI-teknik, utöver den dokument- och processteknik som vi har utvecklat genom åren. Ricoh kommer att fortsätta arbeta nära våra kunder för att skapa nytt värde, släppa loss deras kreativitet och förverkliga ett hållbart samhälle där människor känner tillfredsställelse genom sitt arbete."

Företagsuppgifter om natif.ai

Företagsnamn: Natif.ai GmbH
Grundande: 2019
Plats: Saarbrücken, Tyskland
Verksamhet: Leverantör för dokumentautomatisering, högpresterande AI-modeller och en egenutvecklad Deep-OCR, Automatisera och klassificera dokument självständigt via en plattform etc.
Antal anställda: 46
Hemsida: https://natif.ai/en/

Datum för förvärv av aktier: 2 april 2024

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2024 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 348 miljarder yen (ca 15,5 miljarder USD).

Det är Ricohs uppdrag och vision att ge människor möjlighet att förverkliga sig själva genom arbete genom att förstå och förändra hur människor arbetar så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2024 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Mediakontakt:
Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez
E-mail: media@ricoh-europe.com
Homepage: www.ricoh-europe.com

Följ oss på X: www.twitter.com/ricoheurope
Följ oss på LinkedIn: www.linkedin.com/company/ricoh-sverige-ab
Följ oss på Youtube: www.youtube.com/ricoheurope