Ricoh erbjuder flera av marknadens bästa planskrivare i samarbete med EFI® VUTEkTM
08.06.2016

Ricoh erbjuder flera av marknadens bästa planskrivare i samarbete med EFI® VUTEkTM

Ricoh, 8 juni 2016   
Ricoh bygger vidare på framgångarna med storformatskrivare och tar ett extra steg in på skyltmarknaden genom att erbjuda planskrivare från EFI VUTEk. Det nya samarbetet gör att Ricoh nu kan erbjuda fyra modeller i EFI-serien.
Avtalet ger Ricoh rätt att marknadsföra och sälja EFI VUTEks produkter i hela världen. Först ut är Europa och Latinamerika, följt av Nordamerika samt Asien och Stillahavsregionen. Avtalet fokuserar på de lösningar som är av störst intresse för Ricohs kunder.

UV-planskrivarna är ett utmärkt komplement till Ricohs storformatskrivare Pro L4100 och kommer att ge Ricohs kunder i tryck- och skyltbranschen nya möjligheter och ökad flexibilitet. Samarbetet innebär att Ricoh utökar sitt erbjudande inom grafik kommunikation ytterligare med det kompletterande produktområdet planskrivare. I portföljen finns redan storformatskrivare, skrivare med löpande bana, arkskrivare, mjukvaror och konsulttjänster.
Naturlig utveckling
– Detta är en naturlig utveckling för Ricoh av flera skäl. För det första har vi ett långsiktigt samarbete med EFI – vi använder EFI Fiery som skrivarserver i våra arkskrivare, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG. För det andra har vi sedan tidigare utmärkta storformatskrivare i vår produktportfölj, och genom att utöka sortimentet med UV-planskrivare breddar vi tryckeriernas försäljningsmöjligheter. Våra kunder har efterfrågat dessa lösningar och vi är glada över att kunna tillgodose deras önskemål tillsammans med ett företag vi har samarbetat med under lång tid och som har ett mycket gott renommé i branschen. Med denna spännande nyhet visar vi återigen att vi menar allvar med vårt löfte om att erbjuda tryckerierna ett brett och heltäckande sortiment av integrerade lösningar.

Bland UV-skrivarna från VUTEk finns bland annat den mycket populära LED-hybridskrivaren EFI H1625 med kapacitet att trycka på både rigida material och flexmaterial i fyrfärg och vitt (single pass och multilayer). Variabel droppstorlek ger gråskala i åtta nyanser. EFI H1625 gör det möjligt att trycka på medier på upp till 1 650 millimeters bredd och att växla mellan rigida material och flexmaterial går snabbt och enkelt.

– Härdning med LED är en stor fördel eftersom UV-härdningen sker med EFIs kallhärdningsteknik. Det gör det möjligt att trycka på tunnare material, vilket minskar kostnaderna för material, transporter och energiförbrukningen. EFI H1625 är en av de mest miljöanpassade planskrivarna på marknaden, vilket vi tror kommer att vara viktigt för våra kunders inköpsbeslut. Dessa prisvärda hybridskrivare kommer att bli ett utmärkt komplement för många av våra tryckerikunder, säger Segelberg.
One stop shop  
Han sammanfattar: – Avtalet går helt i linje med Ricohs löfte att ge tryckerierna en möjlighet att utvecklas till helhetsleverantörer av tryckeritjänster, fullt supportade av beprövade och pålitliga lösningar och tjänster. Genom att vi utökar vårt sortiment med dessa enastående skrivare får våra kunder fler valmöjligheter samtidigt som de drar fördel av Ricohs omfattande supportnätverk oavsett var de befinner sig geografiskt.

I Ricohs monter på drupa-mässan finns en presentationsvägg där besökare kan se flera exempel på vad man kan åstadkomma med dessa planskrivare.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com