Ricoh belönas av RobecoSAM för sitt hållbarhetsarbete för andra året i rad
29.01.2016

Ricoh belönas av RobecoSAM för sitt hållbarhetsarbete för andra året i rad

29 januari 2016Ricoh belönas med ett silver av RobecoSAM för sitt hållbarhetsarbete. RobecoSAM är ett ledande företag baserat i Schweiz som utvärderar socialt ansvarsfulla investeringar.
Varje år granskar RobecoSAM cirka 3 000 större företags ekonomi, miljö- och samhällsarbete och offentliggör vilka företag som kvalar in till Dow Jones hållbarhetsindex. RobecoSAM uppmärksammar de företag som presterar bäst i specifika näringskategorier genom att dela ut guld-, silver- och bronspriser. I år delades det ut totalt 77 guld, 74 silver och 97 brons.

I kategorin Computers & Peripherals and Office Electronics som Ricoh ingår i delades det ut två guld och fem silver. Ricoh fick det högsta betyget i innovationskategorin och i integritetsskyddskategorin som båda ingår i den ekonomiska granskningen, och även i klimatkategorin och kategorin för miljöpolicy/ledningssystem som ingår i miljögranskningen, vilket gjorde att vi fick ett silver för andra året i rad.

Förväntningarna på företags insatser för ett mer hållbart samhälle ökar. Ricoh har tagit fram en slogan som ska uppmuntra alla medarbetare till en samstämmig insats för att förbättra hållbarhetsarbetet ytterligare: Driving Sustainability for Our Future. Ricoh arbetar proaktivt med aktiva insatser för ett hållbart samhälle som gynnar tillväxt och som konsekvent främjar och tillmötesgår alla intressenter.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com