homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

En fjärdedel av Europas små och medelstora företag förnyar sina marknadserbjudanden inom de kommande fem åren för att överleva

Valuta för pengarna, kundens val och goda erfarenheter driver innovationsbehovet framåt

Ricoh Europe, London, 20:e november 2018 – Europas små och medelstora företag (SMB) omvärderar sitt erbjudande från grunden för att hålla jämna steg med konsumenternas krav i den digitala tidsåldern. Enligt en ny undersökning utförd av Ricoh Europe, säger en fjärdedel (24 %) av de 3 300 tillfrågade ledarna för små och medelstora företag i 23 länder, att de förväntar sig att helt förändra sitt utbud av produkter och tjänster inom de kommande fem åren.

Med ökade kundkrav som dikterar förändringsriktningen, hävdar 59 % av företagsledarna att innovation ligger högst upp på prioritetslistan. Valuta för pengarna, krav på valmöjligheter där kvaliteten på tidigare erfarenheter anses vara det som har störst inverkan på hur företagens erbjudande till marknaden kan fortsätta vara aktuellt och relevant. Som ett resultat av detta förväntar sig 91 % att de kommer förändra sitt utbud av produkter och tjänster åtminstone till en viss del.

Teknologi spelar en viktig roll i innovationsprocessen, där 45 % av företagsledarna planerar att ta hjälp av datadrivna insikter för att ta fram sitt produktutbud. Det finns dock de som fortfarande är fundersamma och 59 % efterfrågar tillgång till bättre arbetsplatsteknologier, 42 % önskar tydligare finansieringsvägar och 39 % anser att komplexa regleringar är en avgörande utmaning.

David Mills, CEO för Ricoh Europe, säger: ”Utmaningen för dagens ledare för små och medelstora företag ligger i att hitta sin väg framåt i en allt mer osäker tid. Det positiva är att det kan tvinga företag att tänka om och ändra sin inriktning, och hjälpa dem att hitta en mer lönsam väg på marknaden. Framför allt ger teknologiska framsteg en progressiv förändring inom allt fler branscher. Företagsledare berättar att nyckeln ligger i en ökad produktkvalitet, men även lägre kostnader och kortare leveranstider. När de tar sig tid att utvärdera sitt utbud är det nödvändigt att de funderar noga på hur deras organisation kan bli mer effektiva och hitta rätt balans.”

Fabio Fogliani, Managing Director på Beijer Ref, – ett italienskt företag inom kyla och klimatreglering som är Ricohkund – anser att teknologisk innovation är det mest centrala i deras uppdrag att skapa kundnöjdhet.

Fogliani berättar: ”Innovation ger oss möjligheten att minska våra leveranstider. Vårt mål är att tillhandahålla den allra bästa lösningen för våra kunder, så snart vi kan och till det lägsta priset. Teknisk kompetens är en av nyckelfaktorerna i vår framgång. Vi överväger hela tiden nya sätt att göra affärer på och tar fram originella lösningar på gamla problem. Om vi har en fantastisk ny produkt som vi vill att våra säljare ska presentera för våra kunder, då behöver de få tillgång till den dagen efter vi får den från våra leverantörer. Genom att använda teknologi på nya sätt, har vi möjlighet att sprida en agil inställning och innovativa produkter inom företaget, väldigt snabbt och långt före våra konkurrenter.”


| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com