Nya RICOH Pro™ C9500 öppnar upp för utökade intäktsströmmar och operativ effektivitet för kommersiella tryckerier
02.08.2023

Nya RICOH Pro™ C9500 öppnar upp för utökade intäktsströmmar och operativ effektivitet för kommersiella tryckerier

Effektiva arbetssätt och kostnadsoptimering förenklar verksamheten, automatiserar uppgifter, maximerar produktiviteten och frigör tid för andra uppgifter.

Ricoh Europe, London, 2 augusti, 2023Ricoh Europe ökar möjligheten för kommersiella tryckerier att öka sina intäkter och förbättra operativ effektivitet med nästa generationens digitala färgpress, RICOH Pro C9500. 

Ricoh Pro C9500
Next generation Ricoh Pro C9500 has been enhanced with performance improving technologies

Den utvecklade modellen av den mycket populära RICOH Pro™ C9200 har förbättrade teknologier som ökar prestandan och kvaliteten, samtidigt som de förenklar verksamheten och ökar möjligheterna för olika tillämpningar. Effektiviteten och automationen har förbättrats, det ger större arbetsbesparingar genom hela arbetsflödet. Tillsammans stödjer de kostnadskontroll, och öppnar för nya möjligheter som frigör tid för andra uppgifter. 

Flaggskeppspressen med tonerbaserad teknik har också utvecklats för att göra det möjligt för tryckerier att ytterligare påskynda övergången från analog till digital teknik och öka möjligheten att trycka det kunden vill ha snabbt och enkelt. 

Den nyutvecklade mjukvaran i tryckpressen RICOH GC OS (Graphic Communications Operating System) har introducerat förbättringar av drift och underhåll. Den har en större skärm med ett intuitivt och lättanvänt användargränssnitt och är kompatibel med externa diagnossystem och underhållsprogram. Användare kan få åtkomst till skrivaren från en dator eller surfplatta, och inställningarna kan hanteras på distans, vilket sparar tid, även i en mångkunnig miljö där tryckoperatörer utför många uppgifter. 

Större automation och operativ effektivitet drivs av den nya Auto Color Diagnos-enheten som automatiserar de tre kritiska parametrarna för tryckerier: kvalitet, registrering och färgfluktuation. Den levererar förbättrad noggrannhet; samtidigt ger den större effektivitet som tex. automatisk omtryckning och rensningsmöjligheter, inställningsproceduren är nu enklare att använda med sina sju detektionsnivåer att välja mellan. 

Andra funktioner och förbättringar inkluderar:

  • Förbättrad hantering av papper mellan 40 gsm och 470 gsm med utökade ingångs- och utgångsalternativ för medier upp till 1260 mm. 
  • Ett nyutvecklat fixeringssystem som gör att mediet kan passera smidigt genom fixeringsprocessen samtidigt som värme och tryck appliceras jämnt för att uppnå hög bildkvalitet på ett brett utbud av substrat. 
  • Ny transferenhet för förbättrad registrering prima sekunda. 
  • Förbättrad 21,5-tums operatörspanel som gör det möjligt att köra applikationer på en plats. 
  • Nya kraftfulla DFE (Digital Front End), utvecklad i samarbete med Fiery för att stödja operativ effektivitet. 
  • Hastighetsuppgradering till 135 sidor per minut via en produktivitetsmodul som kan installeras i efterhand. 
  • Förbättrad produktivitet med snabba omställningsrutiner som levererar maximal driftstid. 
  • Nya inline eferbehandlinsalternativ med GBC StreamPunch Plus för in-line-fals och perforering samt Plockmatic Crease Trimmer-enheten för kanttrimning uppe och nere med falsning. 

Eef de Ridder, vice vd för Graphic Communications Group, Ricoh Europe, säger: "Nya Pro C9500 representerar ett steg framåt i utvecklingen av produktionsteknik, den är utformad för att möjliggöra för kommersiella tryckerier att utvidga sin produktion. Dess förmågor stöds ytterligare av ett utbud av mervärdesprogramvarualternativ, tex. RICOH TotalFlow Supervisor™, RICOH TotalFlow Production Manager och RICOH FusionPro, som gör det möjligt för kunderna att maximera effektivitet och avkastning på sin Ricoh-investering." 

Pro C9500 inkluderar också beprövade teknologier som introducerats i RICOH Pro C9200. Dessa inkluderar VCSEL-teknik (Vertical Cavity Surface Emitting Laser), DEMS (Development Electric-field Modulation System), fixeringsbältesutjämningsvals, DSC (Dynamic Shading Correction), registreringsjustering och inline-sensorsystem. 

RICOH Pro C9500 digitala arkfärgpress finns tillgänglig i Europa, Mellanöstern och Afrika från september.

För mer information besök www.ricoh-europe.com/campaigns/pro-c9500

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com