Commercial printers to expand application creativity with versatile RICOH Pro™ C7500 digital colour press
18.09.2023

Mångsidiga RICOH Pro™ C7500 digitala färgskrivare ger kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden

Ricoh Europe, London, 18 september 2023 – Kommersiella tryckerier kan höja sina kreativa och mångsidiga utskriftsmöjligheter genom att uppnå rikare och mer precisa färger med Ricohs nästa generation digitala färgarkspress RICOH Pro C7500. 

Mångsidiga RICOH Pro™ C7500 digitala färgskrivare ger kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden
Den digitala färgarkspressen RICOH Pro C7500 levererar nästa generations utskriftsmöjligheter

Det senaste tillskottet i portföljen följer förra månadens lansering av den digitala färgarkspressen RICOH Pro™ C9500 för höga volymer. Den mångsidiga RICOH Pro C7500, liksom Pro C9500, är en vidareutveckling av framgångsrik Ricoh-teknik. Den har utvecklats för att ytterligare göra det möjligt för flexibla kommersiella tryckerier att anpassa sig till en ständigt föränderlig miljö för tryckproduktion.

Efterträdande av RICOH Pro™ C7200/x-serien är RICOH Pro C7500 kompatibel med Ricohs ursprungliga specialfärgtoner, inklusive vit, klar, osynlig röd, guld och silver. Dess inbyggda neonfärgprofiler kan automatiskt lägga till neon-gul och neon-rosa för att utöka färgrymden och möjliggöra rikare och mer levande färguttryck.

Nytt på Pro C7500 är också ett elastiskt mellanliggande överföringsband som förbättrar stödet för ojämnt eller strukturerat media. Det kan hantera ett brett utbud av gramvikter från 40 g/m² till 470 g/m² (jämfört med den maximalt rekommenderade gramvikten på 360 g/m² för Pro C7200/x-serien) och har förstärkts för att stödja dubbelsidigt tryck med längder upp till 1030 mm. Dessa förbättringar kommer att möjliggöra för progressiva tryckserviceleverantörer (PSP) att bredda sitt utbud av applikationer med exempelvis lätt förpackning, gratulationskort och bröllopspapper, samtidigt som de får nytta av förbättrad utskriftskvalitet. 

RICOH Pro C7500 är även utrustad med det helt nya RICOH Graphic Communications Operating System (GC OS). Den nyutvecklade kontrollenheten möjliggör effektivitet i enhetsanvändning och intuitiv och enkel drift av maskininställningar. Fjärråtkomst, via en webbläsare från en dator eller surfplatta, stöder effektiv drift i en mångsidig miljö där utskriftsoperatörer behöver utföra många uppgifter. Nya funktioner via programuppdateringar kan kontinuerligt läggas till som svar på kundernas feedback.

Nytt är också en kraftfull DFE (Digital Front End) som utvecklats i samarbete med Fiery®, vilken ökar operativ effektivitet. Ytterligare utskriftseffektivitet och arbetsbesparande funktioner har också införts för att minska tiden som läggs på underhåll och stöd för felsökning i realtid. Dessa inkluderar snabb och enkel omställning av kompletta enheter för specialfärger och förbättrade enheter som operatören kan byta ut för att stödja responsivt systemunderhåll.

Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications Group, Ricoh Europe, säger: "Dessa spännande nya funktioner på RICOH Pro C7500 har utvecklats för att svara mot några av de viktigaste utmaningarna i dagens tryckproduktionsmiljö. De möter efterfrågan på högkvalitativa, flexibla och smidiga utskrifter med högt värde. Dess bredare färgrymd gör att PSP:er kan nyttja större produktionsmöjligheter, samtidigt som införandet av det nya GC OS hjälper till att minska arbetsbelastningen och effektivisera verksamheten."

Precis som med den nylanserade Pro C9500 förstärks RICOH Pro C7500:s kapacitet av en rad mervärdesskapande programvarualternativ, inklusive RICOH Supervisor™, RICOH TotalFlow Production Manager™ och FusionPro®, som gör det möjligt för kunder att maximera effektiviteten och avkastningen på sin Ricoh-investering.

RICOH Pro C7500 digitala färgtryckpress finns tillgänglig i hela EMEA från och med november. 

För mer information: www.ricoh-europe.com.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD).

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Mediakontakt:
Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez
E-mail: media@ricoh-europe.com
Homepage: www.ricoh-europe.com

Följ oss på X: www.twitter.com/ricoheurope
Följ oss på LinkedIn: www.linkedin.com/company/ricoh-sverige-ab
Följ oss på Youtube: www.youtube.com/ricoheurope