Kommersiell utskriftsproduktion omdefinierad med Ricohs automatiserade arbetsflödeslösningar för Graphic Arts
26.03.2024

Kommersiell utskriftsproduktion omdefinierad med Ricohs automatiserade arbetsflödeslösningar för Graphic Arts

Produktionseffektiviteten förbättras genom ny agnostisk programvara som tagits fram med hjälp av återkoppling från våra kunder

Ricoh Europe, London, 26 mars 2024 – Beröringsfri hantering av utskriftsprojekt från början till slut kommer att bli verklighet för kommersiella tryckerier med Ricohs flödeslösningar för Graphic Arts, inklusive RICOH ProcessDirector™. Det senaste tillskottet i Ricohs innovativa programvaruportfölj kommer att förhandsvisas på drupa 2024, Hall 8a, Messe Düsseldorf, Tyskland, 28 maj till 7 juni.

Ricohs lösningar för grafiska arbetsflöden har tagits fram tillsammans för att möta viktiga utmaningar på marknaden och ”Unleash the Power of Automation” för att skapa hållbar tillväxt
Ricohs lösningar för grafiska arbetsflöden har tagits fram tillsammans för att möta viktiga utmaningar på marknaden och ”Unleash the Power of Automation” för att skapa hållbar tillväxt

Dagens miljö för utskriftsproduktion innebär ett antal utmaningar för arbetsflödet, inklusive många inmatningsströmmar, flera produktionstekniker, frånkopplade arbetsflöden och bristande jobbsynlighet – vilket resulterar i tidskrävande beroenden, kostsamma flaskhalsar, minskad produktivitet och onödigt slöseri. 

En marknadsundersökning från Keypoint Intelligence bekräftar att det inte finns någon enskild dominerande metod för hantering av utskriftsjobb och att intag är den minst automatiserade processen i arbetsflödet. I Västeuropa är det bara 13% av web to print-jobben som tas emot av kommersiella tryckerier som går in i samma process för produktionsflödet som jobb som tas emot via andra inlämningsmetoder.

Ricoh Graphic Arts nya mjukvara för arbetsflöden har utvecklats i samarbete med kunder och analytiker och nyttjar kapaciteten hos beprövade tekniska lösningar, inklusive den skalbara och leverantörsneutrala RICOH ProcessDirector. Dessa moderniserade verktyg gör det möjligt för kommersiella tryckerier att effektivisera sina processer och minimera antalet kontaktpunkter – från inmatning till efterbehandling – genom automatisk preflighting, imposing och batchning av jobb. Genom att integrera befintliga arbetsflöden och möjliggöra automatisk dirigering av jobb till produktion, underlättar programvaran övergången från traditionell analog till digital utskrift.

RICOH TotalFlow Producer™ gör det möjligt för tryckerier, med en eller flera anläggningar, att automatisera inlämningen av utskriftsjobb med en centraliserad, webbaserad portal för verksamhetsövergripande synlighet och kontroll av deras produktionsarbetsbelastning. Denna omvälvande programvara, som finns tillgänglig i Europa från slutet av april, reducerar behovet av kvalificerad arbetskraft vid inlämning och bearbetning av jobb, minskar flaskhalsar och spill samt förbättrar lönsamheten.

I kombination med RICOH Predictive Insight™, som först introducerades på RICOH Pro™ VC80000 high speed inkjet press, ger Ricohs lösningar för Graphic Arts datadrivna insikter och prestanda-optimering. Funktioner för artificiell intelligens och maskininlärning övervakar jobblönsamhet, processer och drift för att optimera hårdvarans drifttid och flöden samtidigt som avbrotten i underhåll minimeras. Den samlar automatiskt in data från arbetsflödeslösningar, utskrifts- och efterbehandlingsenheter för att generera insikter som maximerar avkastningen på investeringen, underlättar datadrivet beslutsfattande och förbättrar de övergripande affärsresultaten.

Ricohs lösningar för arbetsflöden inom grafisk produktion omfattar även den prisbelönta RICOH Auto Color Adjuster, som enkelt och snabbt skapar färgprofiler som är exakt anpassade till branschstandarder för både offset och digitalt, utan behov av färgexperter.

Ricohs avancerade lösningar för grafisk automatisering optimerar produktionen från början till slut:

  • Öka produktiviteten för att maximera avkastningen på investeringen.
  • Minimera fel och beroendet av arbetskraft för att klara deadlines.
  • Stöd för en mängd olika applikationer som kan tryckas på digitala och offsetbaserade enheter.
  • Sammankopplar övergripande data med en öppen arkitektur som är oberoende av leverantör. 
  • Förbättrad intern- och kundkommunikation genom att ge insyn i arbetet i realtid.
  • Minimerar spill och bidrar till hållbara metoder.

Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications Group, Ricoh Europe, säger: ”Det senaste tillskottet till våra Ricoh-utvecklade leverantörsoberoende lösningar stöder vår strategi för gemensam innovation genom att tillsammans lösa problem med produktionstryck, arbetsflöde och synlighet. Missade deadlines, oförmåga att lokalisera ett jobb och ineffektiv produktion är några av de operativa utmaningar som lösningen hjälper till att eliminera. Det säkerställer också smidigare drift över olika tekniker och produktionsplatser för att optimera produktiviteten och utöka nya affärsmöjligheter.”

Ricohs nya teknik för arbetsflöden inom Graphic Arts kommer att finnas tillgänglig från slutet av 2024.

För mer information, besök: https://www.ricoh-europe.com/news-events/events/drupa-2024/.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD).

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Mediakontakt:
Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez
E-mail: media@ricoh-europe.com
Homepage: www.ricoh-europe.com

Följ oss på X: www.twitter.com/ricoheurope
Följ oss på LinkedIn: www.linkedin.com/company/ricoh-sverige-ab
Följ oss på Youtube: www.youtube.com/ricoheurope