CFI väljer högkvalitativ inkjet – Ricoh Pro™ VC60000
17.12.2015

CFI väljer högkvalitativ inkjet – Ricoh Pro™ VC60000

Stockholm 17 december 2015
CFI Technologies som är en del av La Galiote Prenant Group har som det första företaget i Frankrike valt Ricohs revolutionerande tryckpress för löpande bana Ricoh Pro VC60000. Investeringen förväntas bli en hörnsten i deras produktionsmiljö. En digitalpress som ska möjliggöra en övergång från offset till digitalt för lyxiga veckotidningar, direktreklam och mycket annat.

La Galiote Prenent Group har en omsättning på 100 miljoner euro och består av sex företag. De är ledande producenter av webb-to-print i offsetstil. De har över 50 års erfarenhet och den snabbaste tryckpressen för on-demand i Parisregionen på 70 000 rph. Ricoh Pro VC60000 har installerats på den digitala avdelningen på CFI Technologies. DR-specialisten CFI har 17 direktreklamlinjer som omsätter 15 miljoner euro. De 105 anställda erbjuder också datahantering, webb-to-print-tjänster och boktryck med hjälp av en produktionsplattform som integrerar flera tredjepartsleverantörer.

– Vi ville ha en digitallösning för stora volymer som kunde konkurrera med offset. Vi letade efter en digitalpress som kunde öka våra utskriftsvolymer genom att flytta över offset-produktion till den här typen av teknik. Vi utvärderade Ricoh Pro VC60000 genom att göra en mängd provtryck. Vi tittade också på andra tillverkares inkjetpressar i urvalsprocessen, säger Jérôme Binet, CFI Technologies Chairman.
 
En funktion som var avgörande för CFI var att kunna trycka personifierade tidningsomslag, det vill säga förstasidor försedda med porträttbilder i mycket hög kvalitet, och möjlighet att kunna använda ett brett utbud av substrat. – Det som stod ut med Ricohs Pro VC60000 jämfört med andra tillgängliga inkjetpressar var utskriftskvaliteten i relation till priset per tryck. Den gav också den bredd på substrat som vi önskade för att kunna producera tidningar och bokomslag och även andra applikationer som kan öka vår överflyttning från offset till digitalt. Vår nya Ricoh Pro VC60000 kommer att bli en viktig del i vår produktionsmiljö. Variabeldatautskrifter i direktreklam och annan direktmarknadsföring kommer att öka och innovationsförmågan gällande vad vi kan erbjuda tidningar, nyhetsbrev, broschyrer, reklamblad m.m. med bättre kvalitet och möjlighet att personifiera likaså, säger Gilles De Rouen, Director of Development, Web and Digital.

CFI opts for high quality inkjet and chooses Ricoh Pro™ VC60000
Från vänster till höger: Jérôme Binet, Chairman CFI Technologies och Enrique Calabuig, General Director Ricoh France.

– En annan avgörande faktor i beslutsprocessen var att välja en partner som inte bara kunde förse oss med en tryckpress utan även med strategisk rådgivning, innovativa idéer och helt enkelt suverän support. Det har varit ett rent nöje att få upptäcka hur effektiva och kunniga Ricohs sälj-, marknadsförings- och tekniska team är. Samarbetet fungerar så bra att vi anser att Ricoh är mycket mer än en leverantör till oss, säger Jérôme Binet, Chairman CFI Technologies.

– Vi är entusiastiska över partnerskapet med detta ansedda och innovativa företag. De hänger med i utvecklingen och har en hög kompetens kring dagens tryckteknik precis som deras produktionsmiljö som inkluderar flera leverantörer vittnar om. Vi ser fram emot att samarbeta med CFI under deras förändringsresa och sporra dem till ytterligare tillväxt med de möjligheter Pro VC60000 erbjuder, säger Tommy Segelberg, Director Nordic Operations PPBG, Ricoh Sverige.
 
Den mångsidiga fullfärgspressen Pro VC60000 drivs av skrivarservern Totalflow R600A, Ricohs egna paradserver. Den utvecklades för att möta behov i krävande grafiska miljöer och till applikationer som prioriterar utskriftskvaliteten, speciellt för lyxiga tidningar och bokomslag. Med Ricohs egenutvecklade hållbara skrivhuvuden och ett vattenbaserat pigmentbläck med hög viskositet uppnås en fysisk upplösning på 1 200 x 1 200 dpi men en dynamisk droppstorlek inom varje pixel ökar den upplevda utskriftskvaliteten markant. Den kan skriva ut nästan 100 000 A4-sidor per timme och stödjer obestruket, bestruket offset, digitalt, behandlat och återvunnet papper.
Ricoh på drupa 2016
Ricoh kommer att visa en rad produkter och tjänster på drupa 2016 som gör att tryckleverantörer kan snabba på sin verksamhetsförändring. Lösningarna som ska visas öppnar nya möjligheter och vägar till ökad produktivitet och lönsamhet för visionära tryckproffs. Ricoh tar med Pro VC60000 till mässan. Världens största tryckmässa går av stapeln 31 maj - 10 juni på Messe, Düsseldorf i Tyskland, och Ricoh kommer återigen att finnas i hall 8a. Välkomna!
Se filmen om Ricoh på drupa 2016: https://youtu.be/glySbg1C05U

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com