homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Anställda är frustrerade över felanpassade teknikinvesteringar

  • 72% av beslutsfattarna anser att processer och system utformas med hänsyn till medarbetarnas upplevelse, men endast 58% av arbetstagarna håller med 
  • Den genomsnittliga kostnaden för att ersätta en anställd uppgår i EU till 10 600 euro

Ricoh Europe, London, 23 februari 2023 – Ny forskning som Ricoh Europe släpper idag visar att det finns en bristande koppling mellan arbetsgivarnas och arbetstagarnas uppfattning om upplevelsen av arbetsplatsen. 

Undersökningen, som genomfördes av Opinium och analyserades av CEBR på Ricoh Europes vägnar, omfattade 6 000 arbetstagare och 1 500 beslutsfattare över hela kontinenten*. Den visar att nästan tre fjärdedelar (72%) av beslutsfattarna säger att de utformar processer och system på arbetsplatsen med hänsyn till de anställdas upplevelse, men att endast 58% av arbetstagarna håller med. 

Mer än en tredjedel (36%) av arbetstagarna rapporterar dessutom att ny teknik som införs i organisationen inte påverkar deras arbete. Detta tyder på att många arbetsgivare misslyckas med att förstå och återspegla personalens behov när det gäller digital omvandling. Teknikinvesteringar som är avsedda att förbättra arbetsupplevelsen kan därför missa sitt syfte.

Företag som inte agerar kan riskera produktivitet och tillväxt, liksom att attrahera och behålla talanger. Detta är särskilt viktigt med tanke på att var tredje anställd (30%) anger arbetsförhållanden och upplevelsen av arbetsplatsen som skäl till att stanna hos sin nuvarande arbetsgivare.  

Dessutom kan det vara dyrt för företag att ersätta topptalanger, enligt undersökningen är den genomsnittliga kostnaden för att ersätta en anställd i EU 10 600 euro.

Införandet av teknik för digitala arbetsplatser för att förbättra arbetstagarnas upplevelse är dock lågt. Ett av tre europeiska företag använder för närvarande inte programvara för produktivitets- och projekthantering (32%), programvara för automatisering (34%) eller hybrid mötesteknik (30%), trots att de anställda vill att dessa ska införas. 

För att skapa ett attraktivt förslag som arbetstagarna vill vara en del av måste arbetsgivarna inte bara rådfråga sina anställda, utan också se till att feedback integreras i arbetsplatslösningarna. 

Genom att genomföra strategier och investeringar som fokuserar på människor på arbetsplatsen förbättras upplevelsen av arbetsplatsen och de anställdas lojalitet, samtidigt som det blir möjligt att leverera mer värdefullt och effektivt arbete samt bättre resultat. Undersökningar visar att många anställda redan är mycket medvetna om detta och majoriteten (64%) påpekar att de skulle kunna tillföra mer värde till företaget med rätt teknik och verktyg. 

Nicola Downing, VD för Ricoh Europe, säger: "Företagen arbetar hårt för att se till att de investerar i verktyg och teknik som kommer att säkra tillväxten och hjälpa dem att förbli konkurrenskraftiga. Men vår undersökning visar att de misslyckas med att anknyta med de anställda om de processer och tjänster som kommer att göra arbetet enklare, effektivare och, i många fall, roligare. Beslutsfattarna har inte råd att dröja. Utan en optimal arbetsmiljö kan de anställda börja leta efter nya arbetsgivare.

"Människor måste stå i centrum för varje förändring av arbetsplatsen och deras behov och problem måste lyssnas på och aktivt åtgärdas. Detta är viktigt för att attrahera och behålla talanger, öka produktiviteten i samarbetet och säkerställa en känsla av tillfredsställelse genom arbetet i hela organisationen."

Mer information finns på www.ricoh-europe.com/insights

 * Storbritannien, Irland, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Nederländerna.

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com