Ricoh selected as a member of the Sustainability Yearbook 2024 by S&P Global
16.02.2024

Ricoh är utvald som medlem i Sustainability Yearbook 2024 av S&P Global

Positionerad bland de 1% bästa i branschen för datorer, tillbehör och kontorsutrustning

TOKYO, February 16, 2024 – Ricoh meddelade idag att företaget har valts ut som medlem i Sustainability Yearbook 2024, med poäng bland de bästa 1%* i sin bransch, av S&P Global, ett amerikanskt företag och en av världens ledande inom företagsvärderingar.

Ricoh är utvald som medlem i Sustainability Yearbook 2024 av S&P Global

Varje år utvärderar S&P Global storbolagens hållbarhetsarbete inom de tre områdena ekonomi, miljö och samhälle. Företag med enastående hållbarhetsinsatser i varje branschgrupp väljs ut och belönas som medlemmar i Sustainability Yearbook. S&P Global utvärderade i år över 9 400 företag i 62 branscher över hela världen, och 759 företag valdes ut till årets Yearbook.

Inom branschen för datorer och kringutrustning samt kontorselektronik var två företag, inklusive Ricoh, bland de 1% bästa och fem andra bland de 5% bästa. Detta är sjätte året i rad, sedan 2019, som Ricoh har valts ut som medlem i Sustainability Yearbook 

Ricohs syn på hållbarhet är att sträva efter ett hållbart samhälle genom en balans mellan de tre P:na – Prosperity (ekonomi), People (samhälle) och Planet (miljö). För att förverkliga detta önskade samhälle har Ricoh identifierat sju väsentliga frågor inom två områden, "Lösa samhällsfrågor genom affärer" och "Robust ledningsinfrastruktur", och fastställt 16 ESG-mål kopplade till dessa frågor för att arbeta mot att lösa dem. Enligt policyn att koppla ESG till affärstillväxt kommer Ricoh att fortsätta förbättra hållbarhetsarbetet. 

* Per den 7 februari 2024 

Relaterad Information
The Sustainability Yearbook -2024 Rankings
https://www.spglobal.com/esg/csa/yearbook/2024/ranking/

Relaterade länkar
Ricoh Group's seven material issues and SDGs
https://www.ricoh.com/sustainability/materiality 

Ricoh-koncernens åtagande och erkännande
https://www.ricoh.com/about/integrated-report/data/commitment

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD).

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Mediakontakt:
Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez
E-mail: media@ricoh-europe.com
Homepage: www.ricoh-europe.com

Följ oss på X: www.twitter.com/ricoheurope
Följ oss på LinkedIn: www.linkedin.com/company/ricoh-sverige-ab
Följ oss på Youtube: www.youtube.com/ricoheurope