ways managed print and automation services can help you create a sustainable print infrastructure

6 sätt som managerade utskrifts- och automationstjänster kan hjälpa dig att skapa en hållbar utskriftsinfrastruktur

image

De flesta IT- och facilitetsavdelningar utsätts för allt större press att uppfylla ESG-mål (Environmental, Social, and Governance). Ett av de viktigaste fokusområdena är att minska koldioxidutsläppen på arbetsplatserna för att uppnå nollutsläpp. Därför, för att påskynda ESG-transformationen, finns det en utmärkt möjlighet att göra förbättringar inom ett område som ibland förbises: hållbara kontorsutskrifter.

För att överbrygga klyftan mellan utskrift att uppfylla ESG-målen och de praktiska steg som krävs för att uppnå dem, vänder IT- och facilitetsavdelningar alltmer sin uppmärksamhet mot tredjepartsleverantörer. Genom att samarbeta med dessa organisationer kan företag av alla storlekar dra nytta av de senaste, mest miljövänliga utskriftsenheterna och få insikter i deras utskriftsinfrastruktur för att skapa en ännu mer hållbar utskriftsmiljö.

Hur kan managerade utskrifts- och automationstjänster kan hjälpa dig att skapa en hållbar utskriftsinfrastruktur i din organisation?

image

1. Molnutskriftsinfrastruktur och analys

Med hjälp av molnteknik och avancerad mjukvara minskar managerade utskrifts- och automationstjänster pappersslöseri och energiförbrukning. Avancerad analys hjälper dig att identifiera vilka skrivare som är över- eller underutnyttjade för att maximera effektiviteten i din skrivarpark. Vissa tjänsteleverantörer erbjuder detaljerade förbrukningsrapporter, så att du kan implementera miljövänligare utskriftspolicyer. Regelbundna programuppdateringar och förutsägande underhåll håller dina skrivare i toppskick, vilket ytterligare bidrar till hållbarhet.

2. Automatiserade digitala arbetsflöden

Enligt uppgifter från The World Counts utgör pappersavfall nästan hälften av allt företagsavfall. Moderna utskriftsenheter hjälper ditt företag att minska sin pappersanvändning genom skanningsfunktioner som gör det möjligt för användare att konvertera pappersdokument till digitala filer. Dessa filer kan sedan integreras i automatiserade arbetsflöden i molnet. Multifunktionsskrivare (MFP) är inte bara skrivare; de är en inkörsport till digital förändring. Managerade utskrifts- och automationstjänster kan spela en viktig roll för att utrusta dina kontor med dessa avancerade, molnanslutna utskriftsenheter, vilket säkerställer en effektiv och hållbar utskriftsinfrastruktur. Användare kan välja att skanna och konvertera pappersdokument till redigerbara och sökbara digitala format, vilket minskar koldioxidutsläppen och utskriftskostnaderna. När utskrift är viktigt, gör programvara och tjänster det möjligt för dig att implementera intelligenta, hållbara utskriftspolicyer. Till exempel att se till att alla utskriftsjobb från Microsoft Outlook som standard är svartvitt och duplex.

3. Energianvändning

I takt med att tekniken utvecklas, gör även funktionerna och effektiviteten hos kontorsutskriftsenheter. Äldre skrivarmodeller är mindre energieffektiva och bidrar till onödiga koldioxidutsläpp under drift- och standbylägen. Du kan göra din utskriftsinfrastruktur mer hållbar genom att välja utskriftsenheter med låga värden för total energiförbrukning (TEC) och energibesparande funktioner. När du bygger den infrastrukturen är det viktigt att tänka på utskriftsenheternas hållbarhet. Ett sätt att bedöma detta är att titta på utskriftsenheternas TEC-värden, tillsammans med eventuella ytterligare energibesparande funktioner och hållbarhetsfokuserade tjänster som leverantören erbjuder.

Den nya generationens skrivare, som vår IM-C-serie, visar framsteg inom energieffektivitet. Vårt nya sortiment har ett branschledande TEC-värde och exemplifierar hur modern utskriftsteknik kan förbättra prestanda och minska ett företags miljöpåverkan.

4. Enhetstillverkning

Tillverkningen av kontorsskrivare innebär oundvikligen användning av betydande material, inklusive plast och förpackningar. Att välja skrivare tillverkade under ansvarsfull livscykelhantering kan avsevärt bidra till ditt företags hållbarhetsarbete.

Managerade utskrifts- och automationstjänster stöder i allt högre grad principerna för cirkulär ekonomi genom specialiserad livscykelförvaltning. Detta inkluderar allt från initial installation och konfiguration till uttjänt hämtning och återvinning. Vissa leverantörer använder till och med återvunnen plast efter konsumenternas tillverkning för att minska beroendet av engångsplast.
Till exempel sätter vår IM-C-serie nya riktmärken inom hållbarhet. Tillverkade av minst 50 % återvunnen plast och branschledande energieffektivitet, erbjuder dessa enheter de mest hållbara utskriftslösningarna som för närvarande finns tillgängliga.

5. Överväganden vid livscykelns slut

Elavfall, som inkluderar uttjänta skrivare och annan elektronik, är ett eskalerande globalt problem. Enligt Global E-waste Monitor 2020 genererade världen 53,6 miljoner ton elavfall 2019. År 2030 beräknas detta antal stiga till häpnadsväckande 74 miljoner ton, vilket motsvarar vikten av 483 kryssningsfartyg.

Med tanke på denna chockerande statistik är det avgörande för hållbara utskrifter att välja en leverantör med stort fokus på hållbarhet vid livscykelns skult. Leta efter leverantörer med en policy för "Noll avfall till tippen" (Zero Waste To Landfill), som programmet RICOH Resource Smart Return (smart resursåtervinning), för att säkerställa att uttjänta skrivare, tonerkassetter och patroner återvinns på ett ansvarsfullt sätt.

6. Koldioxidkompensering

Även den mest miljömedvetna leverantören kan inte säkerställa helt hållbara utskrifter utan att kompensera koldioxidavtrycket för dina utskriftsenheter.

En av metoderna som RICOH:s Carbon Balanced Service (koldioxidkompenserade tjänster) använder för att hjälpa dig uppnå koldioxidkompenserade utskrifter är via kvalitetsprojekt för koldioxidkompensering. Vår partner Climate Neutral Group levererar dessa projekt och ser till att de uppfyller de högsta internationella hållbarhetsstandarderna, inklusive Guld- och Verified Co2-standarderna.

Välj klokt för hållbarhet och samarbeta med expertis!

Att välja rätt leverantör är avgörande för att skapa en hållbar utskriftsinfrastruktur. Ricoh är en framåttänkande specialist på managerade utskrifter och automationstjänster med hållbarhet i centrum. Genom RICOH Sustainability Optimisation Programme (optimiseringsprogram för hållbarhet) och Carbon Balanced Service (koldioxidkompenserade tjänster) tillhandahåller vi tillägnade hållbarhetsrådgivare, som utrustar dig med verktyg och kunskap för att kontinuerligt övervaka och minska ditt koldioxidavtryck.
 
Genom att samarbeta med en hållbar utskriftsleverantör som Ricoh, använder du inte bara managerade utskrifts- och automationstjänster; du anammar en hållbar framtid för din organisation.
Harald List

Harald List

Direktör EMEA Product & Services Management, Ricoh Europe