HemTillbaka till menyn
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Nyheter

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Vår portfölj

På Ricoh arbetar vi i en kultur av hållbar utveckling och vi använder vårt interna arbete och våra interna processer för att hjälpa andra att se och ta tillvara på relationerna mellan företag, medarbetare, kund och miljön. Det förverkligas genom våra tjänster inom hållbarhet, våra produkter och våra produkters egenskaper.

Energieffektivitet

Följande produkter och tjänster hjälper företag att optimera energianvändningen och driftskostnaderna:

 • Sustainability Optimisation Programme – En konsultstrategi i fem steg som hjälper er att uppnå en direkt mätbar minsking av ert CO2-utsläpp inom er dokumenthantering.
 • Koldioxidneutral grafisk kommunikation – En konsultstrategi i tre steg som hjälper tryckerier att analysera, optimera och neutralisera sina koldioxidutsläpp.
 • Energieffektiva produkter – Genom innovationer som snabbstartsteknik, viloläge med låg energiförbrukning, kort återställningstid från viloläge till driftläge och en lägre fixeringstemperatur för våra toner, är många av våra produkter marknadsledande i energieffektivitet.
 • Verktyg och programvaror för energieffektivisering – Många av våra produkter har inbyggda funktioner och tilläggsfunktioner för att öka energieffektiviteten: 
  • Veckotimer – stänger av enheter på natten och under helger vilket minskar energiförbrukningen med upp till 40 %
  • Eco night sensor – stänger av enheter när de identifierar mörker 
  • EcoMode – den mest energieffektiva timerinställningen som snabbt försätter enheter i viloläge 
  • Visualiseringsverktyg för energi- och pappersförbrukning – visar energi- och pappersförbrukning för enskilda användare 
  • Diagnostikprogramvaran @Remote – spårar skrivarparkens prestanda gentemot hållbarhetsmål och nyckeltal (KPI:er)

Resursbesparing

I Ricohs erbjudanden inom hållbarhet ingår en bred portfölj med produkter och tjänster som följer strategin Reduce, Re-use, Recycle som stödjer Ricohs egen Comet Circle-princip som passar perfekt ihop med kraven på cirkulär ekonomi.

 • Återbruk av produkter, delar och tillbehör – Våra GreenLine-skrivare är tillverkade av återvunna, högkvalitativa, tidigare använda, datarensade MFP-komponenter vilket betyder att de bidrar med en betydligt lägre miljöpåverkan än nytillverkade enheter som tillverkats av nytt råmaterial.
 • Hantering av uttjänta produkter – Återvinningsprogrammet Ricoh Resource Smart Return underlättar för enkel retur av uttjänta produkter och förbrukade förbrukningsartiklar.
 • Mindre, lättare delar – Många av våra senaste MFP:er är över 65 % lättare och mindre än tidigare modeller i sin klass. Vårt motto är att använda mindre resurser för att utveckla robusta enheter.
 • Återvunnet material från alternativa källor – Biologiskt förnyelsebara resurser som bioplast och toner av biomassa utgör en väsentlig del av vår tillverkning. Våra enheter är delvis tillverkade av bioplast och stål från elektriska ugnar.
 • Inbyggd resurseffektivitet
  • Höghastighetsduplex – För att spara papper har alla Ricohs MFP:er duplexfunktionalitet som standard för enkel dubbelsidig utskrift.
  • Efterbehandlare med klammerfri häftning – En unik Ricoh-funktion som gör att upp till fem sidor kan häftas utan att det behövs någon häftklammer.
 • Skrivardrivrutinen Print&Share Eco – Hjälper till att minska pappersförbrukning och svinn. Med ett klick elimineras oönskade utskrifter och tomma utrymmen kan pressas ihop för att skriva ut flera sidor på ett ark.
 • Återvunnet och hållbart tillverkat papper – Våra kontorsprodukter är alla utformade för att fungera optimalt med återvunnet papper och vårt eget papperssortiment kommer från hållbart skogsbruk.

Människan i fokus

Ricohs produkter och tjänster tar också hänsyn till användarens hälsa, komfort och säkerhet.

 • Produkter och tjänster för säkra utskrifter – Genom en kombination av hårdvaror, programvaror och teknisk expertis hjälper vi våra kunder att förbättra utskriftssäkerheten och konfidentialiteten.
 • Tidigare använda produkter till utvecklingsländer – Prisvärda begagnade enheter görs tillgängliga för utvecklingsländer för att möta deras efterfrågan på färgprodukter.
 • Design och lösningar för tillgänglighet – Vår kontorsutrustning har en design och funktioner som förbättrar tillgängligheten vilket gör de enkla att använda för alla slutanvändare.
 • Hybriddriven MFP – Vi har utvecklat en batteridriven MFP som fungerar även när elnätet inte är tillgängligt för hjälpinsatser vid katastrofer och för utvecklingsländer som upplever täta strömavbrott.
 • Användarens hälsa – produkter och tjänster som tar hänsyn till användarens hälsa, säkerhet och välbefinnande.Hittade du inte vad du sökte?

Om du inte hittade det du letade efter kan du kontakta Ricoh så hjälper vi dig.

Kontakta Ricoh