HemTillbaka till menyn
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Nyheter

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Customer Communication Management - Solution Suite

Ricohs lösningssvit Customer Communication Management hjälper finanssektorn effektivisera hur de kommunicerar med sina kunder.

Vi erbjuder en rad automatiserade lösningar för att hjälpa er att rikta, validera, optimera och arkivera leveransen av kundkorrespondens. Sviten omfattar allt från formatering till utskrift och postning och kan användas för kommunikation som e-postmarknadsföring, brevutskick och välkomstpaket.

Sviten innehåller verktyg som gör att era kunder kan ange preferenser för hur de vill ta emot riktade meddelanden. Kundnöjdheten förstärks och er verksamhet gynnas av ökad operativ och ekonomisk effektivitet eftersom fler kunder flyttar över till digital kommunikation.

Kommunikationshistoriken dokumenteras och är granskningsbar för att säkerställa att ert företag följer lagstiftade regler.

Funktioner och fördelar

Customer Communication Management låter företag och organisationer i finanssektorn kombinera en effektiv infrastruktur för affärsprocesser med ett förnyat kundfokus. Samtidigt gör ett fullt dokumenterat, granskningsbart arbetsflöde att rapportering förenklas, och att information som behövs lätt hittas för att följa sektorns regelverk och lagstiftning.

Med den här tekniksviten kan finansinstitutioner:

 • Skapa kundriktad kommunikation som ökar tillfredsställelsen och nykundsförvärv
 • Effektivisera sina processer för att bedriva en effektivare verksamhet
 • Spara på material- och personalkostnader genom automatiserade nyckelprocesser
 • Skapa en granskningsbar kommunikationsstruktur som följer lagstiftningen

Kundcase

Banktjänster med bättre produktionsprocesser

Kontoutdrag och kontoinformation är den kundkommunikation som är den viktigaste kontaktpunkten för relationsuppbyggnad för alla finans- och bankföretag. Ricoh har en kund som är en av världens mest framgångsrika konsumentbanker med tillgångar som överstiger 1 biljon euro och nästan 100 miljoner kunder över hela världen. Banken ville öka effekten och integriteten i sin kundkommunikation och samtidigt förbättra processeffektiviteten och minska kostnaderna.

Efter att ha granskat bankens processer inom produktionsutskrift kunde Ricoh identifiera flera ineffektiva processer och den viktigaste av dessa var att banken använt olika hanteringssystem på olika platser för både för- och efterarbete i sin produktion. Genom en utförlig analys och rådgivning omvandlade Ricoh bankens processer inom dokumentflöden och utskriftsproduktion.

Ricohs innovativa lösningar hanterar nu en mängd interna utskriftsprocesser som effektiviserar arbetsflöden och ökar flexibiliteten. Flerkanaligt innehåll optimeras och produceras i digitalt format eller trycks med lämplig enhet. Utskrifter sorteras för att dra nytta av rabatterade portopriser. Med förbättrad produktionseffektivitet kunde banken stänga ett produktionscenter vilket minskade kostnaderna.

Ricoh har förstärkt integriteten i bankens kommunikation vilket har stärkt bankens förtroende och ökat kundnöjdheten. Ett slutet system med rapportering på sid- och dokumentnivå säkerställer att kunderna får korrekt information som enbart relaterar till deras konto. Detaljerad rapportering hjälper också banken att optimera produktionseffektiviteten. Genom försortering av post har banken också möjlighet att ytterligare minska sina kostnader genom att utnyttja rabatterade portopriser.


Relaterade kundcase

 • Leading Retail Bank

  Leading Retail Bank

  Ricohs utskriftslösning effektiviserar dokumentflöden och förbättrar kundkommunikationen för konsumentbank

Relaterade tjänster

 • Customer Communication Management - Outsourcing 2

  Customer Communication Management - Outsourcing

  Riktade marknadsföringskampanjer som migrerar kunder i finanssektorn till digitala kanaler

 • Customer Communication Management

  Kundkommunikation

  Öka engagemanget med innovativ teknik för flera kanaler, arbetsflödeslösningar och riktade kampanjer.

 • Branch Paperless

  Branch Paperless

  Öka säkerheten och effektiviteten med ett digitaliserat arbetsflöde och en digital dokumenthantering som är enkel att implementera