Ricohs Printed Memories-program
Programmet fokuserar på att skapa positiv inverkan via volontärarbete och insamlingar samt att väcka medvetenhet om sjukdomen som är en av dem som skördar flest dödsoffer i Europa. Under 2019, deltog över 1000 anställda i en insamlingsaktivitet. Sedan starten av vårt partnerskap, 2017, har vi samlat in över 6 miljoner kronor för att stötta forskningen och ge support till familj, vänner och människor som har drabbats av demens/alzheimer.
Det digitala vykortsverktyget Printed Memories
Printed Memories digitala verktyg där du kan skapa vykort, är ett enkelt sätt för vänner och familj att hålla kontakten under rådande tider av isolering och mindre sociala kontakter.
Idén bakom vårt verktyg Printed Memories föddes ur konceptet ”reminiscensterapi”. Forskning har visat att bekanta fotografier från en människas liv kan vara kraftfulla påminnelser för att hjälpa folk med demens att bevara kontakten med sin familj och sina vänner.
Användare kan enkelt ladda upp ett foto till Printed Memories plattformen från deras dator, mobil eller andra enheter. Därefter kan de skriva ett personligt meddelande innan verktyget förvandlar fotot till ett vykort och sedan skickar det direkt till mottagaren, oavsett var i Europa de bor. En gåva på 1 pund samlas in och alla intäkter går till Alzheimer’s Research.
För mer information eller för att skicka ett vykort, gå in på: www.printed-memories.com
”Dementia Uncovered”, en film med Simon Pegg
Gå in på webbsidan för att ta reda på mer: https://www.alzheimersresearchuk.org/dementiauncovered
Berättelsen bakom Ricohs partnerskap med Alzheimer’s Research
Vi är väldigt stolta över det givande partnerskap vi har med Alzheimer’s Research. Ta en titt på den här filmen för att lära er mer om vårt Printed Memories-program och det digitala vykortverktyget, från skapandet av personliga vykort till utskriften i Ricohs toppmoderna anläggning i Telford i Storbritannien.
I filmen visas även klipp från inspelningen av filmen ”Dementia Uncovered” där Ricoh skriver ut tredimensionella hjärnor för att bättre visualisera hur demens påverkar hjärnan.