Företaget
Our company

Vårt företag

Hur vi har förändrat arbetsplatsen i mer än 85 år

Vår historia

Ricoh bildades 1936 i Tokyo, Japan. Vår grundare, Kiyoshi Ichimura, var en enastående visionär som förespråkade en ansvarsfull, progressiv affärsstrategi centrerad kring människan. Ichimura insåg vikten av att omfamna mänsklig potential för att skapa en bättre framtid för vårt folk och vår planet. Denna idé har inspirerat vårt fokus i mer än 85 år på att utveckla lösningar som främjar kreativitet och hjälper individer att uppnå förverkligande genom arbete..   

Under decennierna har vårt företag gått från klarhet till klarhet, med flera världsnyheter inom arbetsplatsinnovation. Några av våra avgörande ögonblick inkluderar utveckling av världens mest sålda kopiator, introduktion av den första höghastighetsfaxen, lansering av RICOH Theta – världens första bildapparat som fångar helt sfäriska vyer – och en banbrytande cirkulär ekonomimodell, Comet Circle™. 

Vi är stolta över vårt rykte som en marknadsledande hårdvarutillverkare och i takt med att våra kunders behov fortsätter att utvecklas, så har vår verksamhet också gjort det. Under de senaste åren har vi förändrat och diversifierat oss som en ledande partner inom arbetsplatsupplevelse och processautomation, med globalt erkännande från experter i vår bransch. Som koncern levererar vi värde till kunder i cirka 200 länder genom våra 80 000 medarbetare.

Ricoh som er föredragna partner

Vi har levererat digitala tjänster sedan 1936 och vi utökar fortfarande vår förmåga att skapa nya möjligheter på arbetsplatsen.

Dokumenterat resultat

areo
Vi har ett dokumenterat resultat av att hjälpa organisationer av alla storlekar att uppnå oöverträffat medarbetarengagemang och kundframgång.

Omfattande supportinfrastruktur

areo
I EMEA är vårt servicenätverk mer än 3.300 personer starkt. Denna omfattande supportinfrastruktur gör det möjligt för oss att erbjuda flexibla driftsättningsalternativ – där centrala resurser kombineras med lokal leverans.

Stark portfölj för digitala tjänster

areo
Vi utökar kontinuerligt vår digitala tjänsteportfölj med hjälp av intern innovation samt genom fusioner, förvärv och strategiska partnerskap. Detta, i kombination med våra starka globala allianser med marknadsledare inom mjukvara, gör att vi kan erbjuda de senaste tekniska lösningarna till våra kunder.

Marknadsledare inom hållbarhet

areo
Som marknadsledare inom hållbarhet är vi stolta över att vår strategi för att skydda planeten går längre än att minska vårt eget koldioxidavtryck – vi gör skillnad genom att hjälpa våra kunder att uppnå sina ESG-mål (Environmental, Social & Corporate Governance)..
Innovation

Vårt arv av innovationer

Vi har en stolt historia av innovation på arbetsplatsen. Från våra tidiga dagar som pionjärer inom design av skrivare och faxar till vårt nuvarande fokus på att sammanföra människor, teknik och processer för att förändra verksamheten har innovation alltid varit kärnan i vår verksamhet.
 
Våra tekniska innovationer stöds av en solid grund inom forskning och utveckling, med 5 % av de totala försäljningsintäkterna återinvesterade i FoU varje år. Vi nämns konsekvent bland de 100 bästa globala innovatörerna, de 100 mest hållbara företagen i världen och ett av världens mest etiska företag. 

Ta reda på hur vi leder förändring på jobbet

Utforska en rad olika tjänster, lösningar och produkter som hjälper din organisation att göra framsteg på sin digitala resa.

seamless digital workspace experience

Våra företagslösningar

Upptäck våra lösningar och tjänster för att förändra er arbetsplats och frigöra medarbetarnas värde.

Läs mer

Vårt tillvägagångssätt

Se hur vi leder förändring på jobbet och vägleder dig i varje steg mot en helt digital arbetsplats.

Läs mer

Våra produkter

Bläddra i vårt utbud av branschledande hård- och mjukvaruprodukter.

Läs mer