Watkiss stärker Ricohs lösning för häftestillverkning
05.10.2015

Watkiss stärker Ricohs lösning för häftestillverkning

Ett snabbt och kostnadseffektivt alternativ till limbindning
Ricoh, Stockholm 5 oktober 2015Ricoh har lanserat en nyutvecklad lösning för häftestillverkning tillsammans med Watkiss. Det är Watkiss PowerSquare 224 som har konfigurerats för att kunna integreras inline med Ricohs digitala färgskrivarserier Ricoh Pro™ C9100 och Ricoh Pro™ C7100X, och den svartvita serien Ricoh Pro™ C8100, alla tre större produktionsskrivarserier för ark.

Watkiss PowerSquare 224 kombinerar fyra processer för bindning, vikning, ryggformning och trimning för att skapa inbundna SquareBack™-böcker med upp till 224 sidor. Det största pappersformatet som kan användas är 330 x 520 mm. Det snabba och kostnadseffektiva alternativet till lim- och tejpbindning som ger räta perfekt bundna ryggar med samma känsla som en sydd rygg. Böckerna ligger platt på bordet och de är enkla att packa, stapla och hantera. Det finns ingen risk att några sidor släpper och man kan trycka på ryggen.

Den nya bindningslösningen är designad för en matningsriktning från höger till vänster för att passa de tre digitala produktionsskrivarsystemen. Det finns två trimmerknivar som klarar att inkludera utfallande material och en stapelenhet som kan ta emot många utskrivna exemplar innan den behöver tömmas om det är stora upplagor som ska tryckas.

– I ett marknadssegment med många aktörer är det viktigt att sticka ut – och utskriften är bara halva jobbet. Efterbehandlingen kan vara helt avgörande för att skräddarsy produktionscykeln. Watkiss PowerSquare 224 gör att utskriftsleverantörer kan skräddarsy hur de levererar sina lösningar till kunderna. En stor fördel med den här maskinen är dess driftcykel. Den kan köra 50 000 böcker i månaden i genomsnitt och ändå klara en produktionstopp på 150 000 böcker en månad. Det påverkar lönsamheten. Styrka, pålitlighet, hållbarhet, kvalitet, enkel drift och den enkla användningen påverkar också naturligtvis, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG.

Watkiss PowerSquare 224 har helautomatiska inställningar för olika bokformat och paginering, inklusive olika längd på nålarna för att klara olika tjocklekar på böcker. Den maximala tjockleken på 10,4 mm är dubbelt så tjockt som en vanlig häftestillverkare. Det gör den optimal för böcker med många sidor och böcker som trycks på tjockt material.

Systemet är enkelt att anpassa till olika parametrar som pappersformat, boktjocklek och antal stygn. Allt anges via en pekskärm och PowerSquare räknar själv ut var stygnen ska placeras, hur lång nålen ska vara, bredden på ryggen och hur mycket som ska trimmas. Jobbspecifikationer kan sparas och återkallas för en effektiv drift och snabb produktion av återkommande jobb.

– PowerSquare är ett fantastiskt tillägg till vårt utbud av efterbehandlingslösningar och det hjälper våra kunder att utöka sina produktionsmöjligheter, ge sig in på nya marknader och utöka sitt erbjudande, avslutar Segelberg.

Ricohs skrivarserie Ricoh Pro™ C9100 och serien Ricoh Pro™ C7100X kan beställas med Watkiss PowerSquare i början av oktober 2015, och den svartvita serien Ricoh Pro™ C8100 tidigt 2016.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com