homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Varumärken som vill bygga lojalitet hos unga konsumenter måste erbjuda mer – det är en generationsfråga

Samtidigt gör dåliga användarupplevelser äldre konsumenter mindre köpbenägna

Ricoh Sverige, Solna 10 augusti 2017
En ny undersökning från teknikföretaget Ricoh Europe belyser skillnaderna mellan olika generationer vad gäller förväntningarna på kundservice. Konsumenter i äldre åldersgrupper är mindre förlåtande, medan ungdomar vill ha betydligt mer information innan köpet – och mycket kontakt efter – för att kundrelationen ska bli bestående.

Undersökningen visar att 62 procent av de äldre konsumenterna (över 55 år) väljer att inte genomföra ett köp om köpprocessen upplevs som besvärlig. Motsvarande siffra för ungdomar i åldern 16–24-år är 43 procent. Genomsnittet för alla åldersgrupper är 55 procent.

Unga konsumenter är betydligt mer intresserade av att interagera med de varumärken de köper. Tilläggstjänster, som att presentera recensioner och rekommendationer från tredje part, är betydligt viktigare för yngre konsumenter. 43 procent av 16–24-åringarna uppgav att detta är den viktigaste faktorn när de ska välja ett visst varumärke, jämfört med endast 20 procent av 55-åringarna.

Äldre konsumenter är också mindre intresserade av lojalitetsprogram och belöningar för den som handlar ofta. Endast 19 procent av de äldre ansåg att detta är en viktig faktor, jämfört med 38 procent av 16–24-åringarna.

– Vår undersökning sätter fingret på en av de största utmaningarna som dagens företag står inför, nämligen hur man hanterar skillnaderna mellan vad olika generationer föredrar. Företagen måste försäkra sig om att deras säljprocesser, plattformar och teknik ger optimal effekt – och regelbundet se över och uppdatera dem. Det finns mycket att vinna för den som gör rätt. 57 procent av konsumenterna uppger att de handlar mer från företag de upplever bryr sig om dem, säger Javier Diez-Aguirre, Vice President, Corporate Marketing, CSR & Environment, Ricoh Europe. 

Ricohs undersökning visade också att konsumenter i allt högre utsträckning bemödar sig om att skaffa information innan de genomför ett köp. Förutom att läsa recensioner, använder 33 procent av 16–24-åringarna och 37 procent 25–34-åringarna Facebook för att interagera med varumärket före köpet. Yngre konsumenter (50 procent av 16–24-åringarna jämfört med 26 procent av 55-plussarna) blir också mer frustrerade om de inte kan interagera med ett varumärke på sociala medier.

Mer information om undersökningen finns här: www.ricoh-europe.com/thoughtleadership.

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com