homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Tre enkla strategier för medelstora företag som inte vill gå miste om intäkter

Av David Mills, CEO, Ricoh Europe

Stockholm, 26 oktober 2016  
433 miljarder euro, hur mycket pengar är det egentligen? Jo, det räcker exempelvis till att bygga 7 700 mil motorväg. Eller till att finansiera inte en, men över 100 resor till Mars. Summan motsvarar Sveriges årliga BNP1 – du skulle kunna ge hela landet semester i ett helt år. Det är med andra ord inget litet hål i fickan vi talar om. Det saknar helt enkelt motstycke! Men enligt en ny undersökning från Ricoh är det faktiskt vad Europas 75 000 medelstora företag går miste om varje år i form av förlorade intäkter.

Vad ligger bakom detta? Och vad kan företagen göra för att motverka förlusten?

Enkelt uttryckt behandlas de medelstora företagen i Europa som ett ”mellanbarn” av regeringar och långivare, som fokuserar på att hjälpa uppstartsföretag att utvecklas. Storföretagen får också klara sig själva. Det är sällan man ser någon entusiasm när det handlar om att hjälpa de medelstora företagen att nå sina mål. Detta är olyckligt och mycket kostsamt för Europas ekonomiska motor.

Svindlande 93 procent av de medelstora företagen uppger att de har problem som hindrar dem från att nå sin fulla potential. Listan toppas av komplicerade och resurskrävande regelverk, svårigheter att locka till sig kvalificerade medarbetare och att hitta rätt tekniska lösningar.

Att vänta på enklare regler är knappast någon lösning, så det är hög tid att de medelstora företagen själva gör något åt saken. Det har de mycket att vinna på, närmare bestämt potentiella intäkter på 5,77 miljoner euro per företag i genomsnitt.

De bästa tipsen på hur du tar tillbaka förlorade intäkter:

 1. Utnyttja de nya kommunikationsverktygen
  För att växa och lyckas på en konkurrensutsatt marknad krävs rörlighet och en förmåga att snabbt kunna upptäcka och nyttja nya affärsmöjligheter. Att snabbt och effektivt kunna utbyta information, både internt och med kunder, är ett måste – oavsett om det handlar om att ge utesäljare en möjlighet att rapportera till kontoret, eller att ta vara på nya idéer och utveckla nya produkter.

  Den goda nyheten är att du inte behöver ruinera dig för att använda den nya och flexibla mobila tekniken – i dag är digitala lösningar billiga och snart var mans egendom. Men underligt nog har 30 procent av de medelstora företagen fortfarande inte börjat använda någon digital lösning i verksamheten över huvud taget, enligt våra undersökningar. Hade de gjort det, så hade de upptäckt att konkurrensfördelarna är uppenbara. Hela 65 procent av de företag som använder digitala lösningar uppger att tekniken har förbättrat deras konkurrensförmåga.

 2. Börja med att spara pengar där det märks mest
  Att överge papper och pärmar och ta steget över till den digitala världen har stora fördelar. Flexibiliteten ökar och driftskostnaderna minskar – betydligt. När tidskrävande processer som fakturering och betalningar digitaliseras får de anställda tid över till viktigare saker och du slipper huvudvärken med viktiga papper som försvinner. Resultatet blir högre produktivitet, snabbare betalningar och lägre faktureringskostnader.

  Digitala lösningar som e-fakturering och kontorsautomation minskar administrationskostnader och stimulerar tillväxt. Den minskade pappers- och energianvändningen frigör dessutom resurser som kan användas till annat.

 3. Bygg på en stabil grund
  Med tanke på att krångliga och resurskrävande regler upplevs som det största hindret för tillväxt är det inte så underligt att de medelstora företagen efterfrågar lösningar som underlättar regelefterlevnad.

  Ett exempel på detta är vikten av att skydda kundernas data, i synnerhet när det är bråttom och om du har anställda som arbetar både på kontoret och ute på fältet. Enligt kommande EU-regler ska dataintrång kunna resultera i betydande böter som skulle kunna få allvarliga konsekvenser även för större företag och organisationer. Följaktligen behöver de medelstora företagen förstärka kontrollen över vem som har tillgång till deras data. Nyckeln är att hitta lösningar som tar tillvara på de mobila möjligheterna utan att kompromissa med säkerheten.

  Det enklaste är att samarbeta med en partner som kan hjälpa dig att få ordning på torpet. Välj certifierade lösningar och tjänster som hjälper dig att ligga steget före i regellabyrinten.

  Det råder ingen tvekan om att de medelstora företagen i Europa har höga målsättningar – närmare 40 procent planerar en börsintroduktion inom den närmaste framtiden. Och målen är inte ouppnåeliga, trots den till synes orättvisa behandlingen från regeringar och långivare. Den som vill hänga med i utvecklingen bör snarast utnyttja de tekniska möjligheter som finns till hands. Det är i alla fall ett stort steg på vägen för de medelstora företag som vill vara med och dela på den 433 miljarder euro stora kakan.

Obs! Definitionen för ett medelstort företag som används i den här undersökningen är ett företag med 50-500 anställda, och med intäkter mellan 2,5 och 100 miljoner £.

Växelkurs: 1.00GBP = 1.19EUR, xe.com, 3 augusti 2016

1World Economic Outlook Database April 2016, International Monetary Fund - BNP Sverige; 437 miljarder euro 2015

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com