Stelbenta processer, kultur och ineffektiv teknologi är de största hindren för framgång anser Europas företagare
14.03.2018

Stelbenta processer, kultur och ineffektiv teknologi är de största hindren för framgång anser Europas företagare

Majoriteten anser att nyckeln till förbättrad agilitet ligger i data
Ricoh Europe, London, 14:e mars 2018 – En ny undersökning utförd av Ricoh Europe avslöjar vad europeiska företagsledare anser vara orsaken till att de inte uppnår en agil organisation.

Enligt de 2 140 företagsledare som deltog i undersökningen toppas listan av föreskrifter (39 %) brist på investeringar i ny teknologi (37 %) och ofrånkomligt stela interna hierarkier (35 %). Dessa faktorer hindrar den flytande och agila karaktär som en digitalt anpassad arbetsplats måste ha för att företaget snabbt ska kunna kapitalisera på marknadsförändringar.

Samtidigt försöker oroväckande få företagsledare skapa en agil arbetsmiljö i sina organisationer. Endast 33 % säger att de aktivt förespråkar ett företagsklimat där prioriteringen ligger i att snabbt kunna möta kundernas behov. 

Javier Diez-Aguirre, VP Corporate Marketing, Ricoh Europe säger: “Agilitet i verksamheten handlar både om en mental inställning och om en möjlighet att kunna agera snabbt. För att uppnå verklig agilitet måste man göra en total översyn av verksamheten. Det kommer att visa hur processer, kultur och teknologi aktivt ger organisationen fördelar.”

Många företagsledare anser att ett införande och en förbättring av digitala arbetsflöden är en viktig del av utvecklingen. De högst rankade prioriteringarna för förbättrad agilitet är dataanalys (50 %), hanteringsprocesser (41 %) och finansieringsprocesser (39 %). Att använda analysteknologi för att upptäcka nya trender och möjligheter har blivit norm för de flesta företagsledare (60 %), vilket belyser det faktum att en smart användning av data är nyckeln till en förbättrad agilitet 

Diez-Aguirre tillägger: “Att kunna kapitalisera på nya möjligheter är en nyckel för dagens företag. Men det räcker inte. Företagsledare behöver uppmuntra en öppensinnad kultur där medarbetarna har befogenhet att ta beräknade risker. Skicklighet i hur man tar snabba beslut och förmågan till snabba genomföranden är också viktigt.  Den goda nyheten är att europeiska företagare är fullt medvetna om hur investeringar i en digitalt anpassad arbetsplats utgör grunden för en vinstgivande agil verksamhet.”

Läs mer på http://thoughtleadership.ricoh-europe.com/se/.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com