Service & Print Group Haberbeck investerar i Ricoh ProTM VC60000
17.12.2015

Service & Print Group Haberbeck investerar i Ricoh ProTM VC60000

Stockholm 21 december 2015Service & Print Group Haberbeck, en ledande trycksaksleverantör med huvudkontor i Ostwestfalen Lippe, Tyskland har gjort en strategiskt viktig investering för att utveckla sin digitala printinfrastruktur. Investeringen är en milstolpe i deras planerade förändringstaktik mot ett särpräglat produktionsbolag för tryckt och digital media. För att utveckla den befintliga digitaltryckmiljön som tidigare endast bestod av arkpressar investerar företaget nu i en Ricoh Pro VC60000 för löpande bana. Och för att förverkliga betydelsefulla produktivitets- och automatiseringsfördelar har de också investerat i Ricohs programvara ProcessDirector för arbetsflödeshantering.
– Vi satte upp tydliga kvalitetsnormer för den nya produktionstekniken. Och i över tre år har vi intensivt skannat marknaden. Nu kan vi bekräfta att vi har hittat det vi har letat efter, att kunna erbjuda våra kunder morgondagens teknik redan idag. På alla typer av material. Det betyder att våra kunder kan ligga steget före sina konkurrenter. Investeringen är en sann milstolpe för oss och Ricohs nya teknik passar perfekt in i vår tjänsteportfölj. Med Pro VC60000 kan vi trycka på ett brett mediasortiment och tryckkvaliteten liknar offset, bara med bredare variationsmöjligheter. Vårt kunderbjudande och våra tjänster blir både bredare och flexiblare, säger Bernd Hartmut Paulsen, största aktieägaren i Service & Print Group Haberbeck.

Service & Print Group Haberbeck använder sitt Pro VC60000-system till att trycka helt eller delvis personligt riktade broschyrer, inbladningar, direktreklam och kataloger för kunder inom bil-, textil-, smyckes-, sko- och detaljhandeln. "Våra kvalitetskrav är skyhöga", säger Paulsen. – Vi beslutade oss för att samarbeta med Ricoh eftersom deras helhetssyn och sofistikerade teknikkoncept har övertygat hela vägen. Först och främst erbjuder Ricoh Pro VC60000 den bästa bläckutskriftskvaliteten på det bredaste mediasortimentet. Sedan har den sömlösa integrationen av produktionsteknik och programvarukomponenter i våra befintliga produktionsflöden, tillsammans med befintliga verktyg och vår nya marknadsföringsplattform gett oss möjlighet att arbeta med stora volymer, en imponerande prestanda och från allra första början med automatisering. Allt som allt är detta den perfekta lösningen för grafisk produktion och print-on-demand, fortsätter han.

Med Pro VC60000 har Ricoh satt en ny branschstandard för inkjet på löpande bana. Utvecklad för att möta en ständigt ökad efterfrågan på tryckteknik för mindre upplagor, e-post och boktryckarkonst. Plattformen erbjuder utskrift på ett brett utbud av media med oöverträffad utskriftskvalitet och en produktivitet som liknar en produktionsenhet för ark.

– Vi är mycket nöjda med att Service & Print Group Haberbeck, en av de ledande trycksaksleverantörerna valde Ricoh för vår teknik och prestanda. Många trycksaksleverantörer står inför utmaningen att förändra sina produktionsarbetsflöden för att kunna erbjuda små upplagor och korta leveranstider utan att behöva kompromissa på mediaval eller utskriftskvalitet jämfört med offsetproduktion. Pro VC60000 möter dessa krav. För att kunna hantera den digitala förändringen på ett snabbt och säkert sätt behövs också en teknikpartner som kan integrera tekniken i befintliga arbetsflöden och ta hand om allt från planering, finansiering och implementering till affärsutvecklingsstöd och support dygnet runt. Detta är vad Ricoh levererar, säger Tommy Segelberg, Director Nordic Operations PPBG, Ricoh Sverige.
| Ricoh på drupa 2016 |
Ricoh kommer att visa en rad produkter och tjänster på drupa 2016 som gör att trycksaksleverantörer kan snabba på sin verksamhetsförändring. Lösningarna som ska visas öppnar nya möjligheter och vägar till ökad produktivitet och lönsamhet för visionära tryckproffs. Ricoh tar med Pro VC60000 till mässan. Världens största tryckmässa går av stapeln 31 maj - 10 juni på Messe, Düsseldorf i Tyskland, och Ricoh kommer återigen att finnas i hall 8a. Välkomna!
Se filmen om Ricoh på drupa 2016: https://youtu.be/glySbg1C05U

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com