Ricohs ProTM L4100-serie först ut att certifieras med Color-Logic
23.03.2017

Ricohs ProTM L4100-serie först ut att certifieras med Color-Logic

Ricoh Sverige, Solna, 4 maj 2017 Ricohs Pro™ L4100-serie är det första latexsystemet som certifierats med den globala standarden Color-Logic™. Standarden kommer att demonstreras på FESPA 2017, i Hamburg den 8 till 12 maj.
Ricoh Pro L4100 Series in Color-Logic first
Ricohs Pro L4100-serie är det första latexsystemet som certifieras med den globala standarden Color-Logic™
Ricoh Pro L4100 i kombination med programvaran ColorGATE Production Server har certifierats att använda Color-Logic-processen, en global standard för metall- och dekorativa specialeffekter för en mängd olika utskriftsapplikationer. Color-Logics dekoreffekter använder befintliga arbetsflöden utan specialutrustning för att uppnå dynamiska resultat. Den enkla utskriftsprocessen gör det möjligt för tryckleverantörer att erbjuda varumärken, produktchefer, företag och/eller deras reklambyråer möjlighet att särskilja sig på ett positivt sätt.

Ricoh Pro L4100-serien som använder Ricohs egna vattenbaserade bläck med hartsfärger har den senaste generationen av Ricohs piezo-skrivarhuvud som levererar latexbläck i variabla droppstorlekar, från fyra pikoliter. Pro L4100-serien kan trycka på metallisk och transparent vinyl, PET-filmer, bakgrundsbelysta displaymedier och polyestersubstrat.

– Pro L4100 gjorde ett fantastiskt jobb i att reproducera alla Color-Logics dekorativa effekter och 250 metallfärger. Utskriftsproverna trycktes på substratet KernowJET Gloss Silver i tjockleken 119 g/m². Fördelen Ricohs latexskrivare får, i kombination med de spännande effekter som kan skapas av Color-Logics programvara, är att kunna skapa nya intäkter både för Ricohs egna tryckleverantörer och deras kunder, säger Richard Ainge, Chief Technology Officer for Color-Logic.

– Med Color-Logic-certifieringen kan vi öppna nya världar, nya användningsområden, även för befintliga applikationer. Med förbättrade latexmöjligheter och ett bredare mediaval, inklusive metalliska material kan vi leverera till kunder inom förpackningsindustrin, etikettutskrift, tryckerier, display- och skyltproduktion, och till screentryckföretag som vill skapa effektfulla produkter. Detta kommer att hjälpa dem att kunna särskilja sig i en allt tuffare konkurrens, säger Johan Augustsson, Director Production Printing Services, Ricoh Sverige.

Utskriftsleverantörer som använder någon annan RIP-teknik än ColorGate kan rådfråga sitt lokala Ricohkontor för ytterligare information om hur man använder Color-Logic-lösningen och Ricoh Pro L4100-serien.

Color-Logic-certifiering tilldelades även Ricoh Pro ™ C7100-serien med EFI:s Fiery-RIP och vit och klar toner 2015.

Mer information om Pro L4100-serien finns här.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com