Ricoh visar nya innovativa sätt att förändra på drupa 2016
21.10.2015

Ricoh visar nya innovativa sätt att förändra på drupa 2016

Stockholm 21 oktober 2015 – Ricoh visar ett urval produkter och tjänster på drupa 2016 som ska hjälpa tryckleverantörer att ta ett steg till i sin utveckling. Nya möjligheter och nya vägar till högre produktivitet och lönsamhet ingår. Världens största tryckmässa planeras till den 31 maj – 10 juni i Messe, Düsseldorf, Tyskland och Ricoh ställer ut i hall 8a. 

Vi ska visa vår breda marknadsledande portfölj med digitala trycklösningar, demonstrera integrerade arbetsflöden som inkluderar hela processen från förtryck till efterbehandling och som maxar flexibilitet, produktion och operativ effektivitet.

– Vi har samarbetat med tryckleverantörer för att hjälpa dem utveckla och anpassa sin verksamhet till ett landskap som ständigt förändras dynamiskt, grafiskt och kommunikationsmässigt, säger Tommy Segelberg Nordic Operations Director för Ricoh PPBG. Nu när många erbjuder mycket till sina kunder är vi redo att hjälpa dem att utvidga sina tjänster, förbättra nyttan och rationalisera driften för slutanvändarna. Kommer du till vår monter kommer du att få se ett stort utbud av teknik och verktyg som kan hjälpa dig i din grafiska kommunikationsutveckling.

På mässan fokuserar vi på våra allra bästa grafiska kommunikationsprodukter med teknik och lösningar för inkjet och toner. Och visar våra TotalFlowTM-arbetsflöden som redovisar arbetsflödesautomatisering och produktivitetsvinster på sekundnivå. Kombineras dessa kan de utgöra grunden till ett digitalt kraftpaket som inte överträffas av något.        

Vår produktportfölj med industrilösningar har utökats till att inkludera tillverkningslösningar (3D-skrivare). Dessa lösningar kanske kan inspirera tryckleverantörer som ständigt upplever ett marknadstryck att bredda sina tjänsteerbjudanden.

– Vi ser drupa 2016 som ett ypperligt tillfälle att träffa tryckleverantörer från Europa med omnejd och andra branschintressenter i den allt bredare tryck- och kommunikationsindustrin. Det är också ett tillfälle där vi får lov att visa upp en helt ny värld för många moderna professionella tryckleverantörer. Vi vill öppna för nya möjligheter, nya marknader, nya applikationer och nya arbetssätt. Industrin befinner sig i en period som präglas av snabba förändringar – ändrade konsumtionstrender, teknologier, kundkrav och förväntningar. Det gör att alla måste anpassa sig för att tillmötesgå växande utmaningar. På drupa ska vi visa exempel på olika integrerade applikationer som vi tror kommer att inspirera och stimulera besökare, och som kan vara verktyg som leder till förändring, säger Segelberg.    

– Det är kul att se att branschen fått en nytändning. Men den överlever bara i en bredare kommunikationsstrategi. Detta erbjuder de mobila tryckleverantörer som är villiga att anta utmaningen stora möjligheter. På Ricoh är vi dedikerade att stödja våra kunder och att kontinuerligt hjälpa dem att utveckla sina tryck- och relaterade tjänster. Både idag och imorgon, avslutar Segelberg.

Mer information finns här www.ricoh-europe.com/drupa2016.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com