Ricoh utses till en globalt ledande leverantör av utskriftstjänster för fjärde året i rad
10.05.2015

Ricoh utses till en globalt ledande leverantör av utskriftstjänster för fjärde året i rad

Global rapport visar att marknaden för utskriftstjänster expanderar
Stockholm 10 augusti 2015 – Ricoh behåller sin position som en ledande leverantör av utskriftstjänster Managed Print Services (MPS) för fjärde året i rad enligt rapporten Managed Print Services Landscape, 2015 från Quocirca. Ricoh hanterar miljontals enheter världen över för över 4 000 kunder och hjälper sina kunder att utveckla sina verksamheter genom bättre dokumenthantering, optimerade affärsprocesser, ökad produktivitet och minskad miljöpåverkan.

Quocirca noterar att Ricoh ”har påverkat stort med sin MDS-strategi” och i rapporten skriver man att ”Ricoh presenterar nytänkande på flera marknader och visar att man satsar på att expandera på fler marknader än sin kärnverksamhet”.

– Under året som gått har vi sett att Ricoh fortsätter att växa genom utökade tjänsteerbjudanden, en effektiv affärsstruktur och ett fokusskifte mot innovativa arbetssätt. Quocirca anser att Ricoh är en av de starkaste MPS-leverantörerna eftersom de har ett så omfattande tjänsteutbud som även inkluderar väl utvecklade affärsprocesstjänster. Vi tror att Ricoh kommer att fortsätta att växa eftersom de nu stärker sina tjänsteerbjudanden i kärnverksamheten, säger Louella Fernandes, Associate Director of Print Services and Solutions, Quocirca Ltd.

Ricoh levererar sina MPS-tjänster som en del av Ricoh Managed Document Services™, Ricohs MDS-tjänster och dessa supporteras globalt av fler än 30 000 servicetekniker och fem regionala MDS-center. Ricoh arbetar med sina kunder för att anpassa och optimera informationsprocesser för att öka effektiviteten och hantera informationssäkerhetsfrågor. Det gör det möjligt för företag att ta itu med stigande kostnader i samband med en okontrollerad utskriftsinfrastruktur.        

Ricohs globala räckvidd, i kombination med dess breda och skalbara tjänsteutbud gör att tjänsterna kan anpassas väl för att hjälpa alltifrån små till medelstora företag till större globala koncerner. Ricoh erbjuder sina globala kunder ett brett utbud av tjänster, inklusive mjukvarutjänster, affärsprocesstjänster, kommunikationstjänster, IT-tjänster, MDS, grafiska kommunikationstjänster, tjänster för hållbarhet och arbetsplatstjänster för att kunna anpassa sig till deras unika behov.

– Vi känner oss hedrade över att Quocirca återigen har placerat oss som en ledande MPS-leverantör och för att de anser att vi kan hjälpa våra kunder att på bästa sätt utnyttja de rätta lösningarna som kan hjälpa dem att utveckla sin verksamhet. Dagens arbetsplatser förändras och vi fokuserar på innovativa arbetssätt som kan lösa utmaningar våra kunder står inför kring säker informationsåtkomst och effektivt samarbete, säger Carsten Bruhn, Group Vice President & General Manager of Business Services, Ricoh Global Services & Industry Verticals, Ricoh Company, Ltd.

Gartner placerade Ricoh i ”Leaders Quadrant” i sin Magic Quadrant över Managed Print and Content Services Worldwide”  2014. IDC utsåg Ricoh till en ledande leverantör av tjänster för utskrifts- och dokumenthantering i sin marknadsanalys IDC MarketScape: Worldwide Managed Print and Document Services 2014 Hardcopy Vendor Assessment – Focus on Managed Workflow Services för fjärde gången 2014.

Mer information om Ricohs MDS-strategi, leveransnätverk och tjänsteutbud finns på http://ricoh.se/tjanster-losningar/mds/index.aspx

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com