Ricoh utökar med två häftestillverkare
17.11.2016

Ricoh utökar med två häftestillverkare

Ricoh Sverige, Solna, 17 november 2016
Ricoh utökar utbudet kompatibla efterbehandlingssystem med Duplo DBM 350 och Duplo DBM för att hjälpa tryckindustrin att kostnadseffektivisera. Duplo DBM 350 och Duplo DBM är två robusta häftestillverkare som kan anslutas till Ricohs digitala arkpressar: Pro™ C9100, Pro™ C7100 och Pro™8200.

Duplo DBM 600
Duplo DBM 600

De är helautomatiska, snabba att installera, enkla att använda och effektiviserar hanteringen, vilket ger kortare ledtider för häftesproduktion.

DBM 600 stödjer även häftestillverkning i A4 liggande tillsammans med färgpressarna Ricoh Pro C9100 och Pro C7100.  

– Tryckerier vill naturligtvis ha de mest effektiva och lönsamma systemen till sin utrustning. När de har investerat i en Ricohpress förväntar de sig en konsekvent produktivitet som även inkluderar efterbehandlingsprocessen. Vi har samarbetat med Duplo för att lösa efterbehandling av liggande A4-foldrar i kombination med support för liggande så kallade ”long sheets” (upp till 700 mm). Med dessa två efterbehandlingssystem kan vi erbjuda helhetslösningar som ökar produktionskapaciteten och effektiviteten, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG, Ricoh Sverige.

Utforska hela Ricohs utbud av tryckpressar på www.ricoh.se

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com