Ricoh tilldelas det högsta betyget i EcoVadis globala leverantörsundersökning för tredje året i rad
24.04.2017

Ricoh tilldelas det högsta betyget i EcoVadis globala leverantörsundersökning för tredje året i rad

Ricoh Sverige, Solna, 24 april 2017
Yoshinori Yamashita, President och CEO för Ricoh Company Ltd. fick ta emot det högsta betyget i EcoVadis hållbarhetsundersökning för tredje året i rad.
EcoVadis bedömer leverantörers företagspolicyer, initiativkraft och prestationer inom miljö, anställningsvillkor, affärsseder och leverantörskedjor från 110 länder i 150 olika branscher. Ricoh lämnade in sina uppgifter inom hållbarhetsområdet till EcoVadis för utvärdering och rankades bland de 5 procent högst rankade av alla företag som bedömdes.
Ricoh awarded highest gold rating in EcoVadis global supplier
– Idag vill många företag förbättra både sina egna och sina leverantörers prestationer inom hållbarhet. Leverantörers hållbarhetsprestationer har blivit en viktig urvalsfaktor för många företag. Det blir också allt vanligare att kunder efterfrågar Ricohs hållbarhetsrapport som en del av sin urvalsprocess och i rapporten hänvisas till EcoVadis bedömning, säger Nina Palm, Senior Compliance & CSR Coordinator, Ricoh Sverige AB.

Ricoh värdesätter utmärkelsen högt och ser den som en bekräftelse på att våra ansträngningar och vårt löpande långsiktiga arbete för resursåterföring, samhällsvinster och affärstillväxt fungerar. Ricoh bekräftar sitt engagemang för hållbarhet och fortsätter att förbättra sina prestationer för att konsekvent uppfylla alla intressenters förväntningar.

Läs mer om EcoVadis.
Ricohs hållbarhetsrapport.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com