Ricoh Sverige utsett till Karriärföretag 2016
16.02.2016

Ricoh Sverige utsett till Karriärföretag 2016

16 februari 2016
Ricoh Sverige tillhör för andra året i rad den noga utvalda grupp företag som får benämna sig Karriärföretag 2016.

Ricoh Sverige utses till ”Karriärföretag 2016” och juryns motivering lyder: I en miljö med bred teknisk spännvidd tillåts Ricohs medarbetare dagligen utmanas i sina roller. Hos Ricoh står kompetens och kunskap i centrum vilket tar sig i uttryck på flera sätt, bland annat erbjuder man utbildningar inom en rad områden via Ricoh Academy. Just nu genomför bolaget ett utvecklingsprogram inom självledarskap. Ett program som är riktat till alla anställda. I och med satsningarna på medarbetarnas kompetens utses Ricoh härmed till ett av Sveriges 100 Karriärföretag 2016.

– Att Ricoh får fortsätta att vara ett av 100 Karriärföretag i Sverige känns mycket hedrande. Kompetensutveckling är en långsiktig investering och att vi blir uppmärksammade inom detta område är ett fint betyg och ett viktigt kvitto på att vi driver och utvecklar ett hållbart företag, säger Elisabet Myrby, HR Manager, Ricoh Sverige.

Ricoh har en egen Academy sedan många år tillbaka. Grundstommen är en Säljakademi men på senare år har den vidareutvecklats med ledarutbildningar och under förra året även med en utbildning av alla medarbetare i självledarskap.

Karriärföretagen har sedan 2011 identifierat Sveriges främsta företag att arbeta på. Utmärkelsen att vara Sveriges Topp 100 mest spännande arbetsgivare delas årligen ut till företag som aktivt fokuserar på medarbetarnas utveckling, ökat engagemang och en förbättrad arbetsplats. Alla kan nominera en arbetsgivare och de företagen som går vidare i vår omfattande urvalsprocess har möjlighet att bli en av Sveriges Topp 100 mest spännande arbetsgivare. Deltagande företag utvärderas baserat på resultat från vårt Culture Assessment index vilket granskar företag baserat på deras ansträngningar för att engagera sina medarbetare. Företagen utvärderas även utifrån resultat från vår anonyma undersökning Employee Engagement, där vi får in feedback om arbetsplatsen, företagskulturen och nivån på medarbetarnas engagemang. En jury av interna och externa experter granskar underlaget för respektive företag och utnämner Sveriges Topp 100 mest spännande arbetsgivare.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com