Ricoh publicerar en hållbarhetsrapport varje år
06.10.2015

Ricoh publicerar en hållbarhetsrapport varje år

Stockholm, 6 oktober 2015 – Ricoh publicerar årligen en hållbarhetsrapport, the Ricoh Group Sustainability Report, och har så gjort sedan 2012. Rapporten är en integrerad översikt med finansiell och icke finansiell information om Ricohs samhälls- och miljöansvar.

I årets upplaga är syftet att skapa en informativ översikt över det värde vårt hållbarhetsarbete ger alla berörda parter, inklusive aktieägare och investerare. Ledningsgruppens budskap ligger till grund för koncernens vision och olika policyer, och åskådliggör det positiva företagsvärde vi försöker att skapa. I årets rapport finns ett nytt avsnitt som beskriver processen för hur vi försöker att åstadkomma detta. Avsnittet presenterar de ledningsresurser vi har investerat i olika aktiviteter och dess faktiska resultat. För att öka läsarnas förståelse finns de olika verksamhetsområdenas strategier finns med, och dess framgångar. Det ska illustrera Ricohs tekniska styrkor, kundkontaktnät och hållbara miljöpolitik så att läsarna får en inblick i Ricohs arbete för att skapa ett affärsmässigt mervärde.

Ricoh placerar förståelsen för koncernens ansträngningar främst i rapporten. Därför publiceras de här aktiviteterna på koncernens hemsida.

The Ricoh Group Sustainability Report 2015 finns tillgänglig på vår hemsida, i PDF eller digitalt bokformat. Det senare är mest lämpligt för läs- och surfplattor.

När det gäller redovisningsskyldighet, följer Ricoh riktlinjer som International Integrated Reporting Framework från International Integrated Reporting Council (IIRC), och Sustainability Reporting Guidelines från GRI. Genom rapporten hoppas vi att vi kan främja förståelse och sympati hos alla berörda parter, för många aspekter av Ricoh-koncernens verksamhet, och kanalisera resultatet för att ytterligare förbättra förvaltningen och öka företagets mervärde.
Ricoh Group Sustainability Report 2015

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com