Ricoh showcases latest innovations and technology with immersive experiences at drupa 2024
14.12.2023

Ricoh presenterar senaste innovationerna och tekniken med fängslande upplevelser på drupa 2024

Ricoh Europe meddelade idag att de kommer att erbjuda en fängslande monterupplevelse på drupa 2024, Hall 8a, Messe Düsseldorf, Tyskland, den 28 maj till 7 juni. Baserat på HENKAKU, den japanska termen för transformativ innovation, kommer utställningen att låta besökare visualisera nya sätt där Ricohs lösningar kan hjälpa dem att expandera sin verksamhet och minska den totala ägandekostnaden genom ökad automatisering och effektivitet.

System som formar industrin kommer att visas i Ricohs fängslande monter på drupa 2024.
System som formar industrin kommer att visas i Ricohs fängslande monter på drupa 2024.

System som producerar ett brett utbud av högkvalitativa, livfulla och mångsidiga användningsområden kommer att inkludera de nya:

 • RICOH Pro™ Z75 B2 arkmatad digital bläckstrålepress
  Draken har landat och den första B2-inkjetplattformen för arkmatning med automatisk duplexhantering och vattenbaserat bläck påskyndar övergången från offset till digitalt med högre utskriftskvalitet, snabbare omloppstider och mindre krav på medarbetarna.
 • RICOH Pro™ VC80000 höghastighets-, digital färgbläckstråleskrivare för rulloffset
  Det senaste tillskottet i Ricohs teknikrika portfölj ger tryckerier för reklam, böcker och direktreklam möjlighet till effektiv drift och smidiga applikationer med förbättrad automatiserad produktion, kvalitetskontroll och avancerad integrering av produktionsgolvet.
 • RICOH Pro™ C9500 digital färgpress för arkmatning
  Denna nästa generations 135ppm press, känd som Jaguar, kommer att visas upp på drupa. Den ger kommersiella tryckerier möjlighet att utöka intäktsströmmarna och förbättra den operativa effektiviteten med sin arbetsbesparande automatisering.
 • RICOH Pro™ C7500 digital färgpress för arkmatning
  Kommersiella tryckerier kan höja sin kreativa och mångsidiga tryckproduktionskapacitet genom att uppnå rikare och mer exakta färger med denna nästa generations digitala arkpress med fem färger.  Den nyaste Jaguar av alla.

Besökare kommer att kunna se hur Ricohs varumärkesoberoende mjukvarulösningar kan frigöra kraften i information och transformation genom att leverera datadrivna insikter, driva produktiviteten i hela verksamheten och stödja möjligheterna att öka intäkterna. Några av de lösningar som demonstreras är nya RICOH TotalFlow™ Producer, en SaaS-lösning som automatiserar inlämning och konsolidering av inkommande jobb från flera källor till en webbaserad instrumentpanel för produktionsöversikt i hela verksamheten, den prisbelönta, banbrytande RICOH Auto Color Adjuster som ger exakt färghantering och matchningskapacitet utan behov av en färgspecialist, RICOH ProcessDirector™, den ledande automatiserade lösningen för hantering av hela arbetsflödet som ger integritet på detaljnivå, och FusionPro® som hanterar all personlig kommunikation samt RICOH Supervisor™ som samlar in och tolkar operativa data från anslutna produktionsutskriftsenheter och programvara, och dess BI (Business Intelligence) motor skapar webbaserade instrumentpaneler för att optimera enhetens användning och genomströmning.

"Ricoh är redo att visa, med vårt breda utbud av marknadsdefinierande teknik, hur vi kan samarbeta med specialister inom tryckproduktion och ge dem möjlighet att förbättra sitt erbjudande och driva tillväxt", säger Koji Miyao, President för Ricoh Graphic Communications (RGC) Business Unit, Ricoh Company, Ltd.”

“Våra flaggskepp inom snabba inkjet- och arkbaserade tonerpressar kommer att visa sina mångsidiga och smidiga produktionsmöjligheter tillsammans med den efterlängtade Ricoh Pro Z75 – världens första arkbaserade B2-inkjetpress med vattenbaserad bläckstråle – och den helt nya Ricoh Pro VC80000. Vår snabbt växande portfölj kommer att presentera en rad intäktsgenererande applikationer som stöds av vår egenutvecklade teknik för skrivhuvuden. Våra intelligenta och leverantörsoberoende programvarulösningar ger besökarna möjlighet att säkerställa en effektiv och resursbesparande drift i sina egna produktionsmiljöer. Dessa tekniker kommer att hjälpa betaltjänstleverantörerna att släppa loss andan av samarbetsinnovation redan idag. Samarbetsinnovation är den gemensamma resan mot värdeskapande med Ricoh som partner för att framtidssäkra deras verksamhet för morgondagen."

För mer information besök: https://www.ricoh-europe.com/news-events/events/drupa-2024/.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD).

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Mediakontakt:
Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez
E-mail: media@ricoh-europe.com
Homepage: www.ricoh-europe.com

Följ oss på X: www.twitter.com/ricoheurope
Följ oss på LinkedIn: www.linkedin.com/company/ricoh-sverige-ab
Följ oss på Youtube: www.youtube.com/ricoheurope