Ricoh officiell partner till COP21
11.11.2015

Ricoh officiell partner till COP21

Stockholm 11 november 2015
Ricoh har utsetts till officiell partner till FN:s COP21, klimatkonferensen som äger rum i Paris den 30 november till 11 december. Förväntningarna på konferensen är stora. Målsättningen är ett globalt rättsligt bindande nytt klimatavtal som ska begränsa den globala uppvärmningen till 2 grader det här århundradet. Konferensen avser även att säkra tillräckliga medel för att göra det möjligt för utvecklingsländerna att klara övergången till en miljöanpassad ekonomi.
Som officiell partner visar Ricoh sitt engagemang för miljön och vi bidrar genom att stödja klimatkonventionens 21:e partskonferens (COP21) med en informationssäker utskriftshantering. Under hela konferensen kommer Ricoh att tillhandahålla en maskinpark på 190 enheter. 50 certifierade GreenLine-maskiner för A3-utskrifter i färg (MP C4502/MP C5502), 140 kompakta MFP-enheter för svartvit A4 (SP 5210) och två Ricoh-lösningar för dokumentsäkerhet - Stream NX för UNO-nätverk (unlimited network of opportunities) och ELP NX för allmänna platser.

Ricoh officiell partner till COP21

En engagerad samhällsmedborgare
Ricoh var med redan när den första vågen av japanska företag anslöt sig till FN:s Global Compact år 2000, och sedan 2008 har Ricoh varit styrelsemedlem i det japanska Global Compact- nätverket. Ända sedan Ricoh grundades har vi följt en strategi för hållbar utveckling med målet att nå en balans mellan miljö, samhälle och ekonomi. För att nå våra mål har Ricoh-koncernen flera initiativ som minskar vår miljöpåverkan genom mindre resurs- och energiförbrukning och minskade kemikalieutsläpp samt aktiviteter för att skydda den biologiska mångfalden. Det är med detta i åtanke Ricoh-koncernen har tagit fram en modell för cirkulär ekonomi (The Comet Circle™) och utvecklat våra GreenLine-produkter. Modellen sträcker sig även utanför vår egen koncerns påverkan. Vi har introducerat ett koncept för att minska våra produkters miljöpåverkan i alla steg av deras livscykel, och därmed hjälper vi våra kunder att minska sin miljöpåverkan internt.
Högt uppsatta mål
Ricoh har beslutat att minska sitt totala koldioxidutsläpp inom koncernen med 30 procent till år 2020 och med 87,5 procent till 2050 jämfört med år 2000. Under verksamhetsåret 2014 som avslutas den 31 mars 2015 lyckades vi minska utsläppet med 35,8 procent.
Prisbelönt miljöarbete

  • Alla Ricohs arbetsplatser runt om i världen, inklusive produktionsanläggningar, är certifierade enligt ISO 14001 för sitt miljöledningssystem.
  • Ricoh har listats av Dow Jones Sustainability Index (DJSI) tre år i rad, och utsetts som branschbäst i fyra kategorier; ”Innovation Management”, ”Privacy Protection”, ”Environmental Policy/Management System” och ”Climate Strategy” 2015.
  • 2015 belönades Ricoh med statusen "Prime" för sitt hållbarhetsarbete av det tyska företaget oekom research AG.
  • Ricoh har elva år i rad listats av aktieindexet FTSE4Good Index Series, ett investeringsindex över företag med höga CSR-standarder.
  • Ricoh har flera ekologiska ljusskyltar som drivs med 100 procent förnyelsebar energi.

– Generalsekretariatet för COP21 välkomnar Ricoh som sponsor och vi är tacksamma för stödet med en övergripande utskriftspark till COP21. Ricohs syn på hållbarhet, kvaliteten på deras GreenLine-produkter och deras kompetens inom dokumentsäkerhet kommer att vara ett viktigt bidrag för att konferensen ska fungera smidigt och karaktären på parken är ju exemplarisk för den här konferensen, säger Philippe Delacroix, ambassadör med ansvar för offentliga och privata partnerskap för COP21-organisationen.

Mer information om Ricohs miljöarbete finns här: www.ricoh.se.
| Om COP21 |
FN:s ramkonvention om klimatförändringar, som kallas "UNFCCC" antogs vid toppmötet i Rio de Janeiro 1992. Den trädde i kraft 21 mars 1994 och har ratificerats av 196 "parter" inblandade i konventionen. Detta ramverk är en universell principöverenskommelse som bekräftar att det finns en klimatförändring av mänskligt ursprung. Partskonferensen (COP), som består av alla stater "parter", är det högsta organet i konventionen. Den håller varje år en världskonferens där beslut fattas för att uppfylla målen i kampen mot klimatförändringarna. Beslut fattas med enhällighet eller i konsensus. Partkonferensen som ska hållas i Paris, är den 21:s därav namnet "COP21".

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com