homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Ricoh lanserar två nya skrivarhuvud för inkjet

27 maj 2016
Ricoh lanserar två nya skrivarhuvud för inkjet-industrin, Ricoh MH5220 och ett som använder ett huvud som sprayar en tunn PZT-film. Båda är utvecklade för utskriftsapplikationer som använder hög upplösning som etiketter, förpackningsmaterial och grafisk kommunikation i storformat.

Båda skrivarhuvud kommer att visas på drupa i Düsseldorf, Tyskland, den 31 maj till den 10 juni tillsammans med Ricohs övriga utbud av skrivarhuvuden för grafisk produktion.

På utskriftsmarknaden för etiketter, förpackningsmaterial och grafisk kommunikation i storformat har det funnits önskemål om att kunna tillmötesgå mindre beställningar, kortare leveranstider och bättre bildkvalitet. Det har lett till att tekniken har digitaliserats väldigt snabbt för att kunna leverera större flexibilitet och högre produktivitet.   

Ricoh lanserar nu skrivarhuvudet MH5220 som levererar högupplösta utskrifter för att stödja våra industripartner i deras arbete med att tillmötesgå marknadens krav, och för att de ska kunna bredda sina inkjet-erbjudanden. MH5220 kommer att finnas tillgängligt sommaren 2016.

Ricohs innovation inom inkjet
Ricoh har lång erfarenhet från inkjetteknik, över 30 år. Det har bidragit till att vi kan stödja flera olika utskriftssystem. Ricoh stödjer flera partner inom olika områden från specialister inom grafisk kommunikation i storformat till 3D-utskrift, textiltryck och digital utveckling. 

Tekniska egenskaper för RICOH MH5220

  • Med 1 280 munstycken konfigurerade i fyra grupper om 320 stycken ger skrivarhuvudet högupplösta utskrifter utan någon kornighet alls och det kan skriva ut med en upplösning på 1 200 dpi med flera skrivarhuvuden i en diagonal konfiguration
  • Multidroppsteknik (där dropparna matas ut i snabb följd för att sedan slås samman innan de når mediets yta) gör det möjligt att skapa en droppstorlek från 2,5 till 9 pikoliter
  • Robust rostfri stålkonstruktion ger utmärkt hållbarhet och ökad livslängd
  • Inbyggt värmeaggregat skickar ut bläck av hög viskositet i en jetstråle
  • Kompatibelt med UV-beständigt bläck för etikettutskrift

Tekniska specifikationer för Ricoh MH5220 
TeknikPiezoelement med en pumpdiafragma av metall
Utskriftsbredd54,1 mm (2,1 tum)
Antal munstycken1 280 (4 x 320 kanaler), diagonalt
Munstyckets spridning1/150 tum (0,1693 mm)
Mellanrum mellan munstycken (avstånd mellan rader)A: 0,93 mm B: 9,31 mm
Kompatibelt bläckUV
Mått för hela skrivarhuvudet89 mm(B), 64,2 mm(D), 24,7 mm(H)  
3,5 x 2,5 x 1 tum (kabel ej inräknad)
Vikt148g
Max antal bläckfärger2 färger
Driftsmiljö temperaturmax 60℃
TemperaturkontrollIntegrerat värmeelement och termistor
Livslängd100 miljarder rörelser per munstycke
Strålningsfrekvens (jet)30 kHz
Droppstorlek2,5 pl (enkeldroppe), 2,5 - 9 pl (multidroppar)
Viskositet10 - 12mPa・s
Ytspänning28 - 35mN/m
Gråskala4 nivåer
BläckportJa
Justering av nålens riktningFront (standard)
Separat sålda delarMH5220 dedikerad kabel
Resultat erhållna från kontinuerliga strålningstest med Ricohs standardtestbläck

Specifikationer kan ändras utan föregående meddelande på grund av tillverkarens kontinuerliga utvecklingsprogram

Den nya PZT-akulatorn
PZT-akulatorn är en piezoelektrisk omvandlare som skapar mekanisk deformering genom att tillföra spänning som används för att skapa en jetstråle med bläckdroppar. Huvudet drivs av det kraftiga sprayhuvudet som tillverkats med Ricohs unika Sol-Gel-process, en metod för att producera solid materia från en lösning med råmaterial. Sprayhuvudet tillämpar en kvalitativ multidroppskontroll som används för skuggning. Droppstorleken varieras genom att droppar slås ihop i luften innan bläcket träffar ytan. Tekniken har använts tidigare i skrivarhuvudserien RICOH GH. Originaldesignen använder Ricohs MEMS-teknik* för att trycka i en upplösning på 600 dpi med 1 280 munstycken som konfigurerats i 4 rader om 320 dpi. Bläckbanorna är separata så att ett huvud kan spraya ut fyra olika bläckfärger.

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com