Ricoh lanserar två nya skrivarhuvud för inkjet
27.05.2016

Ricoh lanserar två nya skrivarhuvud för inkjet

27 maj 2016
Ricoh lanserar två nya skrivarhuvud för inkjet-industrin, Ricoh MH5220 och ett som använder ett huvud som sprayar en tunn PZT-film. Båda är utvecklade för utskriftsapplikationer som använder hög upplösning som etiketter, förpackningsmaterial och grafisk kommunikation i storformat.
Båda skrivarhuvud kommer att visas på drupa i Düsseldorf, Tyskland, den 31 maj till den 10 juni tillsammans med Ricohs övriga utbud av skrivarhuvuden för grafisk produktion.

På utskriftsmarknaden för etiketter, förpackningsmaterial och grafisk kommunikation i storformat har det funnits önskemål om att kunna tillmötesgå mindre beställningar, kortare leveranstider och bättre bildkvalitet. Det har lett till att tekniken har digitaliserats väldigt snabbt för att kunna leverera större flexibilitet och högre produktivitet.   

Ricoh lanserar nu skrivarhuvudet MH5220 som levererar högupplösta utskrifter för att stödja våra industripartner i deras arbete med att tillmötesgå marknadens krav, och för att de ska kunna bredda sina inkjet-erbjudanden. MH5220 kommer att finnas tillgängligt sommaren 2016.
Ricohs innovation inom inkjet
Ricoh har lång erfarenhet från inkjetteknik, över 30 år. Det har bidragit till att vi kan stödja flera olika utskriftssystem. Ricoh stödjer flera partner inom olika områden från specialister inom grafisk kommunikation i storformat till 3D-utskrift, textiltryck och digital utveckling. 
Tekniska egenskaper för RICOH MH5220

  • Med 1 280 munstycken konfigurerade i fyra grupper om 320 stycken ger skrivarhuvudet högupplösta utskrifter utan någon kornighet alls och det kan skriva ut med en upplösning på 1 200 dpi med flera skrivarhuvuden i en diagonal konfiguration
  • Multidroppsteknik (där dropparna matas ut i snabb följd för att sedan slås samman innan de når mediets yta) gör det möjligt att skapa en droppstorlek från 2,5 till 9 pikoliter
  • Robust rostfri stålkonstruktion ger utmärkt hållbarhet och ökad livslängd
  • Inbyggt värmeaggregat skickar ut bläck av hög viskositet i en jetstråle
  • Kompatibelt med UV-beständigt bläck för etikettutskrift
Tekniska specifikationer för Ricoh MH5220
TeknikPiezoelement med en pumpdiafragma av metall
Utskriftsbredd54,1 mm (2,1 tum)
Antal munstycken1 280 (4 x 320 kanaler), diagonalt
Munstyckets spridning1/150 tum (0,1693 mm)
Mellanrum mellan munstycken (avstånd mellan rader)A: 0,93 mm B: 9,31 mm
Kompatibelt bläckUV
Mått för hela skrivarhuvudet89 mm(B), 64,2 mm(D), 24,7 mm(H)  
3,5 x 2,5 x 1 tum (kabel ej inräknad)
Vikt148g
Max antal bläckfärger2 färger
Driftsmiljö temperaturmax 60℃
TemperaturkontrollIntegrerat värmeelement och termistor
Livslängd100 miljarder rörelser per munstycke
Strålningsfrekvens (jet)30 kHz
Droppstorlek2,5 pl (enkeldroppe), 2,5 - 9 pl (multidroppar)
Viskositet10 - 12mPa・s
Ytspänning28 - 35mN/m
Gråskala4 nivåer
BläckportJa
Justering av nålens riktningFront (standard)
Separat sålda delarMH5220 dedikerad kabel
Resultat erhållna från kontinuerliga strålningstest med Ricohs standardtestbläck

Specifikationer kan ändras utan föregående meddelande på grund av tillverkarens kontinuerliga utvecklingsprogram
Den nya PZT-akulatorn
PZT-akulatorn är en piezoelektrisk omvandlare som skapar mekanisk deformering genom att tillföra spänning som används för att skapa en jetstråle med bläckdroppar. Huvudet drivs av det kraftiga sprayhuvudet som tillverkats med Ricohs unika Sol-Gel-process, en metod för att producera solid materia från en lösning med råmaterial. Sprayhuvudet tillämpar en kvalitativ multidroppskontroll som används för skuggning. Droppstorleken varieras genom att droppar slås ihop i luften innan bläcket träffar ytan. Tekniken har använts tidigare i skrivarhuvudserien RICOH GH. Originaldesignen använder Ricohs MEMS-teknik* för att trycka i en upplösning på 600 dpi med 1 280 munstycken som konfigurerats i 4 rader om 320 dpi. Bläckbanorna är separata så att ett huvud kan spraya ut fyra olika bläckfärger.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com