homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Ricoh lanserar TotalFlow Print Server för arkmatade digitalpressar

10 juni 2016
Ricoh meddelar att TotalFlow Print Server R-61/R-61A, en ny skrivarserver för de arkmatade digitalpressarna Ricoh Pro™ C9100 och Ricoh Pro™ C7100 nu lanseras över hela världen, i Sverige har tolv system redan sålts.

TotalFlow Print Server R-61/R-61A är kompatibel med de vanligaste programvarulösningarna för prepress och automatisering av arbetsflöden för offsettryck (se nedan) och har den stora fördelen att samma gränssnitt används för både offset- och digitaltryck. TotalFlow Print Server R-61/R-61A stödjer AFP / IPDS.

Skrivarservern är kompatibel med Prinect™ från Heidelberger Druckmaschinen AG™ (Tyskland), Prinergy™ från Eastman Kodak Company™ (USA), EQUIOS™ från SCREEN Graphic and Precision Solutions (Japan) och Apogee™ från Agfa Graphics N.V. (Belgien).

Ricoh har utvecklat den nya skrivarservern i samarbete med dessa företag. TotalFlow Print Server använder filformaten JDF*1 och JMF*2, som är branschstandard inom den grafiska industrin. Heidelbergs, Kodaks och SCREENs renderare kan användas tillsammans med TotalFlow Print Server, vilket gör att det går att åstadkomma en lika hög bildkvalitet digitalt som med offset.

– Dagens tryckerier behöver kunna tillgodose kundernas behov av digitaltryck, korta leveranstider för digitala tryckjobb och andra tilläggstjänster, som personligt riktade utskrifter och utskrifter av variabeldata även i AFP och IPDS produktionsmiljöer, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG.

Förbättrad flexibilitet
Han fortsätter: – Med vår nya skrivarserver kan kunderna bygga en hybridlösning för offsetpressar och de högpresterande digitala färgpressarna i Ricoh Pro C-serien. Att samma användargränssnitt kan användas för både offset- och digitalpressar ger en effektivare drift, större flexibilitet och dessutom kortare ledtider för digitaltryck. Med TotalFlow Print Server kan användare sköta utskjutningen och färghanteringen för både offset- och digitaltryck med de kraftfulla verktyg hon/han är van vid. På så sätt är TotalFlow Print Server en äkta hybridlösning för arbetsflödet.

Ricohs samarbete med Heidelberg, Kodak, SCREEN och Agfa Graphics omfattar allt från marknadsföring, produktutveckling, produktion, sälj- och kundsupport – allt för att kunna erbjuda bästa möjliga service till tryckerierna. Lanseringsdatum för programvaran varierar i de olika länderna.

Segelberg sammanfattar: – Att erbjuda bättre verktyg för tryckerierna är en av hörnstenarna i Ricohs affärsstrategi och vi kommer att fortsätta att investera i produkter och tjänster som hjälper tryckerierna att växa och öka sin konkurrenskraft. Även i mer komplexa stordatamiljöer med avancerad färghantering.

1 JDF (Job Definition Format) är inom grafiska industrin ett systemoberoende, XML-baserat filformat innehållande information rörande ett specifikt tryckjobb (en specifik order) och dess framställning.
2 JMF (Job Messaging Format) är ett format som möjliggör kommunikation mellan olika system rörande produktionsprocessen och ändringar i jobbspecifikationerna enligt det arbetsflöde som beskrivs i JDF.

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com