Ricoh lanserar TotalFlow Print Server för arkmatade digitalpressar
10.06.2016

Ricoh lanserar TotalFlow Print Server för arkmatade digitalpressar

10 juni 2016
Ricoh meddelar att TotalFlow Print Server R-61/R-61A, en ny skrivarserver för de arkmatade digitalpressarna Ricoh Pro™ C9100 och Ricoh Pro™ C7100 nu lanseras över hela världen, i Sverige har tolv system redan sålts.
TotalFlow Print Server R-61/R-61A är kompatibel med de vanligaste programvarulösningarna för prepress och automatisering av arbetsflöden för offsettryck (se nedan) och har den stora fördelen att samma gränssnitt används för både offset- och digitaltryck. TotalFlow Print Server R-61/R-61A stödjer AFP / IPDS.

Skrivarservern är kompatibel med Prinect™ från Heidelberger Druckmaschinen AG™ (Tyskland), Prinergy™ från Eastman Kodak Company™ (USA), EQUIOS™ från SCREEN Graphic and Precision Solutions (Japan) och Apogee™ från Agfa Graphics N.V. (Belgien).

Ricoh har utvecklat den nya skrivarservern i samarbete med dessa företag. TotalFlow Print Server använder filformaten JDF*1 och JMF*2, som är branschstandard inom den grafiska industrin. Heidelbergs, Kodaks och SCREENs renderare kan användas tillsammans med TotalFlow Print Server, vilket gör att det går att åstadkomma en lika hög bildkvalitet digitalt som med offset.

– Dagens tryckerier behöver kunna tillgodose kundernas behov av digitaltryck, korta leveranstider för digitala tryckjobb och andra tilläggstjänster, som personligt riktade utskrifter och utskrifter av variabeldata även i AFP och IPDS produktionsmiljöer, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG.
Förbättrad flexibilitet
Han fortsätter: – Med vår nya skrivarserver kan kunderna bygga en hybridlösning för offsetpressar och de högpresterande digitala färgpressarna i Ricoh Pro C-serien. Att samma användargränssnitt kan användas för både offset- och digitalpressar ger en effektivare drift, större flexibilitet och dessutom kortare ledtider för digitaltryck. Med TotalFlow Print Server kan användare sköta utskjutningen och färghanteringen för både offset- och digitaltryck med de kraftfulla verktyg hon/han är van vid. På så sätt är TotalFlow Print Server en äkta hybridlösning för arbetsflödet.

Ricohs samarbete med Heidelberg, Kodak, SCREEN och Agfa Graphics omfattar allt från marknadsföring, produktutveckling, produktion, sälj- och kundsupport – allt för att kunna erbjuda bästa möjliga service till tryckerierna. Lanseringsdatum för programvaran varierar i de olika länderna.

Segelberg sammanfattar: – Att erbjuda bättre verktyg för tryckerierna är en av hörnstenarna i Ricohs affärsstrategi och vi kommer att fortsätta att investera i produkter och tjänster som hjälper tryckerierna att växa och öka sin konkurrenskraft. Även i mer komplexa stordatamiljöer med avancerad färghantering.
1 JDF (Job Definition Format) är inom grafiska industrin ett systemoberoende, XML-baserat filformat innehållande information rörande ett specifikt tryckjobb (en specifik order) och dess framställning.
2 JMF (Job Messaging Format) är ett format som möjliggör kommunikation mellan olika system rörande produktionsprocessen och ändringar i jobbspecifikationerna enligt det arbetsflöde som beskrivs i JDF.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com