Ricoh lanserar sin första egna 3D-skrivare
10.11.2015

Ricoh lanserar sin första egna 3D-skrivare

Stockholm 10 november 2015
Ricoh lanserar RICOH AM S5500P vår första 3D-skrivare som lanseras under varumärket Ricoh. Den premiärvisas på Formnext i Frankfurt, Tyskland, den 17-20 november, och kommer att finns tillgänglig till försäljning i Europa i mitten av 2016.
RICOH AM S5500P är en professionell höghastighetsmaskin som möter kvalitetskrävande produktdesigners specifika och innovativa tillverkningsbehov. Det är en 3D-skrivare som kan skriva ut med material som polyamiden PA6 och polypropen som är strategiskt viktiga för tillverkare inom fordonsindustrin.

RICOH AM S5500P producerar högupplösta hållbara mekaniska föremål med en additiv tillverkningsmetod som kallas SLS (Selective Laser Sintering). När den här tekniken används är det ett pulver som strålas med laser, en process där fasta partiklar sammanfogas till ett större objekt, så kallad sintring. Förutom pulverpolymer som PA 11 och PA12 som främst används med SLS-metoden kan även de vanligare och mycket funktionella materialen PA6 och PP (polypropen) användas. Maskinen kan till exempel tillverka bildelar för funktionsprototyper och även slutprodukter. Ricoh AM S5500P har en imponerande byggvolym på 550 × 550 × 500 millimeter och kan tillverka flera delar samtidigt eller större föremål.

I september 2014 lanserade vi vår additiva tillverkning men fram till nu har vi bara sålt tredjepartleverantörers 3D-skrivare samtidigt som vi har erbjudit additiva tillverkningstjänster, allt från konsultation och 3D-design till tillverkning. Nu vill vi lägga till 3D-skrivaren RICOH AM S5500P till vår omfattande lista tjänster inom det här området.

Den heltäckande support som Ricoh erbjuder företag och organisationer som vill utforska vad additiv tillverkning kan erbjuda dem omfattar:

  • Design och applikations-/ingenjörstjänster
  • Snabba funktionsprototyper
  • Materialvetenskap och -expertis
  • Additiv tillverkning
  • Efter-/ytbehandlingstjänster
  • Säljstöd efter försäljning
The RICOH AM S5500P
The RICOH AM S5500P

Ricoh har samarbetat med Aspect, Inc för att ta fram RICOH AM S5500P. Efter lanseringen kommer vi att fortsätta vårt samarbete för att utveckla märkesmaterial och för att förbättra funktionaliteten.
Ricoh på Formnext 2015 i Frankfurt
Ricoh ska vara med på Formnext, den internationella mässan och konferensen kring additiva tillverkningsmetoder och verktyg. Experter kommer att finnas på plats under hela eventet. Ricoh ställer ut i hall 3.1, monter D20. Där visar Ricohs experter RICOH AM S5500P:s olika funktioner och våra lösningar för konstruktion och tillverkning.

– Lanseringen av RICOH AM S5500P inleder en ny epok för Ricoh och det är en milstolpe i den additiva tillverkningsindustrins utveckling. Som företag har vi alltid varit engagerade i innovation och vi stödjer företag som vill utvecklas digitalt. Vi är glada att vi kan bidra med nya strategier och introducera en ny kraftfull produkt på marknaden tillsammans med omfattande heltäckande tjänster. Vi ser fram emot Formnext där vi ska visa RICOH AM S5500P:s funktioner, vilka högfunktionella material som kan användas och skapa flera stora föremål samtidigt. Vi ska även visa vår omfattande tjänsteportfölj, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG.

Kontakta Chi-Chung Man för att boka ett möte med Ricohs exporter under mässan chi-chung.man@ricoh-europe.com.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com