homeback to menu
Översikt

Leda förändring på jobbet

Tekniken håller på att förändra vårt sätt att arbeta. På Ricoh ser vi till att förändring blir positiv för dina team och ditt företag. Vi vägleder dig genom varje steg på resan för att säkerställa en smidig övergång till en helt digital arbetsplats
Upptäck alla våra företagslösningar
seamless digital workspace experience
Digital Arbetsplats

Åtkomst var som helst

Hybrid och upplägg-på-språng formar vår framtid. Vi tar ett holistiskt tillvägagångssätt för att designa, integrera och stödja din digitala arbetsplats för att främja medarbetarnas engagemang och hjälpa dig att nå nya prestationsnivåer.
Upptäck alla våra digitala arbetsplatslösningar
Digital Upplevelse

En ny nivå av upplevelse

En utmärkt kundupplevelse börjar alltid med en överlägsen medarbetarupplevelse. Vårt högkvalificerade team av experter och utvecklare designar, bygger, implementerar och servar de lösningar du behöver för att överträffa förväntningarna vid varje kontaktpunkt.
Upptäck alla våra lösningar
Business Process Management

Synkad för framgång

Manuella uppgifter behöver inte längre hålla dina medarbetare tillbaka. Vi optimerar dina affärsprocesser så att dina medarbetare ska kunna leverera mer; vi tillhandahåller teknik, expertis och support för att effektivisera och förenkla processer över hela din organisation
Upptäck alla våra lösningar
Moln- och Infrastruktur

Cloud & clear

För att få ut molnets fulla värde krävs rätt färdplan och rätt team för att genomföra den. Vi tillhandahåller molnlösningar och expertis som gör din affärsverksamhet smidigare, mer kostnadseffektiv och säkrare samtidigt som nästa generationens innovation eftersträvas.
Upptäck alla våra lösningar för Moln och infrastruktur
Cybersäkerhet

Ingen mer riskabel verksamhet

Internetbaserade enheter skapar nya sårbarheter för cyberattacker. Vi hjälper dig att gå på offensiven mot cyberbrottslighet med intelligenta cybersäkerhetstjänster och lösningar som är anpassade till ditt företags kärnprocesser.
Upptäck alla våra Cybersäkerhetslösningar
Grafisk Kommunikation

Framtidssäkra din verksamhet

Möjligheterna med utskrift är oändliga. På Ricoh hjälper vi dig att utvecklas, digitalisera och skapa en hållbar affärsfördel; tillhandahåller lösningar på hårdvara, mjukvara och tjänster som möjliggör nya möjligheter inom professionellt tryck.
Upptäck alla våra lösningar
Graphic Communication
Kontorsprodukter och programvara

Bästa kvaliteten i klassen

Ricoh är välkänt för högkvalitativa skrivare, digitala duplikatorer och flerfunktionsskrivare/skannrar/kopieringsmaskiner. Med mängder av valmöjligheter när det gäller hastighet, storlek och funktioner kan du välja bland de modeller och funktioner som fungerar bäst för din arbetsgrupp, ditt kontor eller klassrum.
Upptäck alla våra kontorsprodukter och programvaror
Översikt

En mångfacetterad service- och supportplattform

All den produkt- och servicesupport du behöver på ett och samma ställe. Vi tillhandahåller support, råd och lösningar för att hålla ditt företag igång.
Få support
AV technology and management
Översikt

Din resurs för allt

Ta reda på allt om våra affärsnyheter, produktinnovationer och medarbetare samt om de evenemang som vi anordnar och deltar i.
Håll dig uppdaterad
News and events from Ricoh
Företaget

Vilka vi är och vad vi gör

På Ricoh strävar vi efter att alltid lyssna på våra kunder och förse er med innovativa lösningar, produkter och tjänster som är anpassade till era affärsmål. Vi strävar efter att ge mervärde till dina tjänster och produkter. Vi anpassar oss till föränderliga affärsklimat.
Läs mer om Ricoh
Översikt

Vi vill gärna höra ifrån dig

Oavsett om du har en prisfråga om våra lösningar eller produkter, behöver hjälp med att hantera ditt konto eller om du redan använder våra produkter och har en supportfråga, finns vårt team där för att hjälpa till.
Kontakta oss
customer and employee engagement
Översikt

Hjälper dig att ligga steget före

Utforska och läs våra senaste insikter om vad som är viktigast inom företagslösningar.
Upptäck de senaste insikterna
Ricoh Insights - Overview

Ricoh lanserar ett digitalt vykortsverktyg till stöd för Alzheimer’s Research

First of its kind Printed Memories portal designed to bring families closer together

Ricoh Europe, London, 12:e juni 2018 –  Ricoh har lanserat ett digitalt vykortsverktyg för att hjälpa människor som drabbats av demens, där Alzheimers är den vanligaste orsaken, att hålla kontakten genom personliga bilder.

Verktyget består av Ricohs teknik och är hjärtat i företagets Printed Memories programme ett samarbete med Alzheimer’s Research, Europas ledande välgörenhetsorganisation för demensforskning.

Printed Memories-portalen

Personer med demens kan bli tillbakadragna och socialt isolerade. Att bevara den kontakt man alltid haft med den drabbade kan bli en stor utmaning för både familj och vårdare. Foton och minnen från en persons liv kan vara mycket viktigt för att de ska komma ihåg det liv de levt och de människor de älskar. Printed Memories hjälper till att hålla dessa kontakter vid liv, särskilt då släkt och vänner bor långt bort från en närstående med demens. 

1206 - Ricoh launches digital postcard tool in support of Alzheimers Research

Användaren laddar helt enkelt upp ett foto med ett minne till Printed Memories-plattformen. Sedan väljer man själv om man vill skriva ett personligt meddelande innan fotot förvandlas till ett vykort som skickas direkt till mottagaren, oavsett var i Europa man befinner sig. En donation på 1£ samlas in per skickat vykort och alla intäkter går till Alzheimer’s Research. 

Även om Printed Memories-portalens huvudsakliga målgrupp är släkt och vänner till personer med demens är den öppen för alla att använda. Användargränssnittet finns tillgängligt på engelska, spanska, italienska och polska men fler språk kommer att läggas till under årets gång.

Verktyget är framtaget och designat för att fungera så enkelt och smidigt som möjligt och allt användaren behöver göra är att glädja sig över att ha skapat ett personligt vykort. Data tas emot och hanteras på Ricoh i Telford, Storbritannien. Den helautomatiserade produktionsprocessen kräver ingen manuell handpåläggning, varken vid jobbstart, förberedelse, efterbehandling eller slutförande. 

Javier Diez-Aguirre, Vice President, Corporate Marketing, CSR & Environment, Ricoh Europe, säger: ”Jag är mycket stolt över vår Printed Memories-portal och det bredare program vi kör tillsammans med våra vänner på Alzheimer’s Research. Tack vare vår teknologi och personal kan vi underlätta för familjer att komma närmare varandra och samtidigt samla in pengar till Alzheimer’s Research. Demens, där Alzheimers är den främsta orsaken, är en av världens största medicinska utmaningar, och jag anser att det är viktigt att företag som Ricoh uppmärksammar den här typen av sjukdomar och hjälper till att förbättra framtiden.” 

Timothy Parry, Director of Communications and Partnerships vid Alzheimer’s Research, tillägger: “Den generositet, stöd och teknologiskt kunnande som Ricoh delar med sig av, spelar en mycket viktigt roll för att de som drabbas av Alzheimers sjukdom och andra typer av demens ska kunna fortsätta hålla kontakten. Printed Memories-portalen visar prov på vilken unik styrka som partnerskap kan uppnå i kampen mot dessa sjukdomar. Ricohs personal kan vara stolta över att de på ett mycket betydelsefullt sätt är med och stöder vårt uppdrag, att ta fram den första livsavgörande demensbehandlingen före 2025.”

För mer information,se  www.printed-memories.com

| Om Ricoh |

Ricoh stärker flexibla, digitala arbetsplatser med hjälp av innovativ teknik och tillhörande tjänster som gör det möjligt för människor att arbeta smartare, var de än är.

Med djup kunskap och organisatorisk kapacitet som vårdats under vår drygt 85-åriga historia är Ricoh en ledande leverantör av digitala tjänster, informationshantering samt utskrifts-, dokument- och bildlösningar som är utformade för att stödja digital transformation och optimera kunders affärsresultat.

Ricoh Group har sitt huvudkontor i Tokyo med stora verksamheter över hela världen och våra produkter och tjänster når nu kunder i cirka 200 länder och regioner. Under det räkenskapsår som avslutades i mars 2022 hade Ricoh Group en världsomfattande försäljning på 1 758 miljarder yen (ca 14,5 miljarder USD).

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media:
Ricoh Europe PLC
Jack Gibson
E-post: media@ricoh-europe.com