Ricoh lanserar ett digitalt vykortsverktyg till stöd för Alzheimer’s Research
12.06.2018

Ricoh lanserar ett digitalt vykortsverktyg till stöd för Alzheimer’s Research

First of its kind Printed Memories portal designed to bring families closer together

Ricoh Europe, London, 12:e juni 2018 –  Ricoh har lanserat ett digitalt vykortsverktyg för att hjälpa människor som drabbats av demens, där Alzheimers är den vanligaste orsaken, att hålla kontakten genom personliga bilder.

Verktyget består av Ricohs teknik och är hjärtat i företagets Printed Memories programme ett samarbete med Alzheimer’s Research, Europas ledande välgörenhetsorganisation för demensforskning.

Printed Memories-portalen

Personer med demens kan bli tillbakadragna och socialt isolerade. Att bevara den kontakt man alltid haft med den drabbade kan bli en stor utmaning för både familj och vårdare. Foton och minnen från en persons liv kan vara mycket viktigt för att de ska komma ihåg det liv de levt och de människor de älskar. Printed Memories hjälper till att hålla dessa kontakter vid liv, särskilt då släkt och vänner bor långt bort från en närstående med demens. 

1206 - Ricoh launches digital postcard tool in support of Alzheimers Research

Användaren laddar helt enkelt upp ett foto med ett minne till Printed Memories-plattformen. Sedan väljer man själv om man vill skriva ett personligt meddelande innan fotot förvandlas till ett vykort som skickas direkt till mottagaren, oavsett var i Europa man befinner sig. En donation på 1£ samlas in per skickat vykort och alla intäkter går till Alzheimer’s Research. 

Även om Printed Memories-portalens huvudsakliga målgrupp är släkt och vänner till personer med demens är den öppen för alla att använda. Användargränssnittet finns tillgängligt på engelska, spanska, italienska och polska men fler språk kommer att läggas till under årets gång.

Verktyget är framtaget och designat för att fungera så enkelt och smidigt som möjligt och allt användaren behöver göra är att glädja sig över att ha skapat ett personligt vykort. Data tas emot och hanteras på Ricoh i Telford, Storbritannien. Den helautomatiserade produktionsprocessen kräver ingen manuell handpåläggning, varken vid jobbstart, förberedelse, efterbehandling eller slutförande. 

Javier Diez-Aguirre, Vice President, Corporate Marketing, CSR & Environment, Ricoh Europe, säger: ”Jag är mycket stolt över vår Printed Memories-portal och det bredare program vi kör tillsammans med våra vänner på Alzheimer’s Research. Tack vare vår teknologi och personal kan vi underlätta för familjer att komma närmare varandra och samtidigt samla in pengar till Alzheimer’s Research. Demens, där Alzheimers är den främsta orsaken, är en av världens största medicinska utmaningar, och jag anser att det är viktigt att företag som Ricoh uppmärksammar den här typen av sjukdomar och hjälper till att förbättra framtiden.” 

Timothy Parry, Director of Communications and Partnerships vid Alzheimer’s Research, tillägger: “Den generositet, stöd och teknologiskt kunnande som Ricoh delar med sig av, spelar en mycket viktigt roll för att de som drabbas av Alzheimers sjukdom och andra typer av demens ska kunna fortsätta hålla kontakten. Printed Memories-portalen visar prov på vilken unik styrka som partnerskap kan uppnå i kampen mot dessa sjukdomar. Ricohs personal kan vara stolta över att de på ett mycket betydelsefullt sätt är med och stöder vårt uppdrag, att ta fram den första livsavgörande demensbehandlingen före 2025.”

För mer information,se  www.printed-memories.com

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com