Ricoh lanserar Pro™ 8200s – en ny serie tryckpressar
25.11.2016

Ricoh lanserar Pro™ 8200s – en ny serie tryckpressar

Ricoh Sverige, Solna, 25 november 2016
Den nya serien Ricoh Pro 8200s kan hjälpa tryckerier att hantera ett mer varierat utbud material att trycka böcker och broschyrer på. Den nya serien erbjuder fler produktionsvolymer och fler utskriftsmedier.
Dessa nya snabba tryckpressar förbättrar och utökar produktionskapaciteten för svartvitt digitaltryck. Ett bredare utbud substrat stöds och en mer kreativ produktionsmix är möjlig eftersom serien har en inline mellanarksmatare för stora volymer. Med denna kan främre och bakre omslag eller inbladningar som tryckts offset eller på en annan digitalpress infogas efter fixering, i böcker eller handböcker. Att detta kan göras inline effektiviserar produktionen avsevärt.

Ricoh Pro 8200s
Ricoh Pro 8200s

En annan funktion som utökar utskriftsmöjligheterna är stödet för långa ark; bannerutskrift på upp till 700 mm, och en förbättrad stapelenhet som tillåter tjockare papper.

– Serien 8200s automatiserar en mängd tillämpningar genom att eliminera manuella steg. Den stödjer ett stort utbud kostnadseffektiva tjänster och hjälper tryckerier att kunna leverera en bredare portfölj av utskriftslösningar. Den erbjuder större flexibilitet för att möta efterfrågan på snabbare handläggningstider och kortare deadlines, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG, Ricoh Sverige.

Ricoh Pro 8200s kan skräddarsys för att passa kundens behov. Användare kan använda aktiv registrering för att säkerställa en mer exakt, renare produktion. Pressen kan köras i en hastighet på 136 sidor/minut, och hålla en utskriftskvalitet på 1 200 x 4 800 dpi VCSEL på en mängd olika material, inklusive bestruken media upp till 350 g/m². Den stödjer även självkopierande papper och förtryckt media.

– Att kunna skriva ut på tjock och bestruken media för attraktiva inbladningar, använda självkopierande ark och producera banderoller hjälper tryckerier att differentiera sig och erbjuda mervärde. Hög utskriftskvalitet och flexibel produktion stödjer också flitiga produktionsmiljöer. Detta är en maskin som är anpassad för framtiden och höga produktionshastigheter, fortsätter Segelberg.

Den hållbara designen och Ricohs program för att utbilda användare att själv kunna byta reservdelar gör att drifttiden hela tiden maximeras.
Ricoh Pro 8200s premiärvisas på upplevelsecentret i Telford, Storbritannien i november och kommer att vara tillgängliga i Europa från och med januari 2017.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com