Ricoh gör det möjligt för tryckerier att snabbt och effektivt trycka böcker i små upplagor
24.03.2016

Ricoh gör det möjligt för tryckerier att snabbt och effektivt trycka böcker i små upplagor

Ricohs mjukvara effektiviserar och förenklar publiceringen av små upplagor och gör det lättare för förlag att möta förändringar i efterfrågan
Ricoh Sverige, Stockholm 2016-03-24Ricoh har tagit fram en ny TotalFlow-lösning som ger en bättre översikt av tryckprocessen och som effektiviserar arbetet med att trycka manualer och böcker i små upplagor, on demand. Lösningen riktar sig till tryckerier som är i behov av ett smidigt och effektivt verktyg för att administrera och utföra de tryckjobb som efterfrågas på dagens bokmarknad. Det finns ett stort behov av verktyg som gör det lättare att spåra varje uppdrag – från beställning till leverans – och att kunna samtrycka liknande jobb för att förkorta handläggningstiden och minimera resursbehovet. Den nya lösningen kommer att vara tillgänglig i Europa sommaren 2016.

Att efterfrågan på digitaltryck fortsätter att öka innebär en stor utmaning för tryckerier. Det har aldrig varit tuffare för dem att kostnadseffektivt administrera tryckjobben och samtidigt klara av att leverera dem i tid. Att hålla reda på den stora mängden jobb kan vara oerhört tidskrävande och ibland kan det kännas som en omöjlig uppgift att planera hur skrivare, papper och andra resurser ska utnyttjas på bästa sätt (utan att missa någon deadline). Ricohs mjukvarulösning är framtagen för att lösa detta problem och förenklar och automatiserar många av stegen vid tryck av böcker i små upplagor. I det webbaserade verktyget kan användaren ange fördefinierade regler för sortering, automatisera många av stegen och därefter gruppera liknande jobb för enklare utskrift och efterbehandling. På så sätt blir det lättare att öka produktiviteten och förbättra lönsamheten – och man undviker många av de vanligaste problemen.

Egenskaper hos Ricohs nya TotalFlow-lösning: 

  •  Enkel att integrera med elektroniska beställningssystem, MIS och produktionssystem.
  • Lätt att lägga till streckkoder och kundanpassad märkning för spårning av utskriftsjobb och efterbearbetning.
  • Funktioner för preflight och utskjutning, vilket minimerar ”touch points” och möjliggör automatisering och användning tillsammans med befintliga system.
  • Intuitivt gränssnitt som visar utskriftsjobbens plats och status, med anpassningsbara meddelanden.
  • Automatisk gruppering av utskrifter effektiviserar arbetet och sparar tid.
  • Stöder Ricohs arkskrivare och enheter med löpande bana samt skrivare och efterbehandlingsenheter från andra tillverkare.

– Trenden att trycka böcker i små upplagor på beställning har underlättat manual och bokutgivningen betydligt och gjort den mer demokratisk men det innebär samtidigt en stor belastning för publicisterna. Med Ricohs speciella mjukvara för boktryck vill vi lindra den bördan och göra det lättare för tryckerierna att hålla reda på sin allt mer komplexa verksamhet och dessutom öka effektiviteten och minska leveranstiderna. Lösningen förbättrar hanteringen och ger en välbehövlig översikt över tryckeriets alla aktuella uppdrag. Samtidigt automatiserar den tidskrävande uppgifter som utskjutning och många av de steg i utskriftsjobbet som tidigare har utförts manuellt, säger Tommy Segelberg, Director Nordic Operations PPBG, Ricoh Sverige AB.

Dessa funktioner är ett exempel på Ricohs kontinuerliga arbete med att hjälpa våra kunder att öka effektiviteten och ge dem ökad kontroll över sin produktionsmiljö.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com