Ricoh får fem utmärkelser från Buyers Laboratory
06.08.2015

Ricoh får fem utmärkelser från Buyers Laboratory

Två skrivare får miljöutmärkelser för energieffektivitet, två bedöms som enastående för arbetsgrupper och en får pris som enastående personlig skrivare
Stockholm 6 augusti 2015Ricoh meddelar i dag att man fått fem utmärkelser i Buyers Laboratory LLC (BLI) 2015 Summer Pick Awards. Två gånger om året väljer BLI, en världsledande oberoende granskare av hårdvaror och mjukvaror för dokumenthantering, ut de mest imponerande lösningarna som presenterats de sex senaste månaderna. Två av Ricohs skrivare får miljöutmärkelser för energieffektivitet. Två belönas som enastående för arbetsgrupper, en som mest lämpad för medelstora grupper och en för en enastående ekonomi för mindre arbetsgrupper. Dessutom får Ricoh SP 213Nw utmärkelsen enastående personlig skrivare. Utmärkelserna som BLI:s experttekniker delar ut bekräftar att produkterna har den absolut bästa prestandan i BLI:s hårda testmiljö, i respektive kategori.

– Två gånger om året delar vi ut våra utmärkelser och vi uppmärksammar de produkter som visar den bästa prestandan efter en detaljerad granskning av omfattande tekniska kriterier. Utmärkelserna bekräftar produkternas styrka. Ricoh har en enastående produktportfölj med unika produkter som är riktade till specifika marknadssegment med unika behov. Och priserna för ledande energieffektivitet som är ett av Ricohs kännetecken gör Ricoh till ett högt uppskattat och ansett varumärke, säger David Sweetnam, Director of EMEA Research and Lab Services, BLI.

– Vi är oerhört stolta över att få ta emot de här utmärkelserna från BLI för våra A3- och A4-enheter. Priserna bekräftar att vi fortsätter att vara ledande i att utveckla teknik som stödjer innovation, oberoende om det beror på vårt fokus på att utveckla energieffektiva modeller eller vårt förbättringsarbete som hela tiden strävar efter att tillmötesgå våra kunders behov på bästa sätt, säger Carsten Jörgensen, Business Area Manager, Ricoh Sverige.

Utöver de 16 utmärkelser Ricoh fick tidigare i år i 2015 BLI Winter Pick awards fick man nu dessa fem i BLI Summer Pick awards:
Prisbelönta hårdvaror:
Ricoh SP 213Nw 
Enastående personlig skrivare
Ricoh SP 3600DNSkrivare med enastående ekonomi för mindre arbetsgrupper
Ricoh SP 4510DN Enastående skrivare för medelstora arbetsgrupper
Miljöpriser:
Ricoh MP C6003
Enastående energieffektivitet
(Dess energiförbrukning var vid testtillfället 48 procent lägre än konkurrenternas genomsnitt.)
Ricoh MP C401SREnastående energieffektivitet
(Dess energiförbrukning var vid testtillfället 41 procent lägre än konkurrenternas genomsnitt.)

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com