Ricoh deltar i kampen mot Alzheimer
22.09.2017

Ricoh deltar i kampen mot Alzheimer

Nytt partnerskap med ledande globala välgörenhetsorganisationen Alzheimer’s Research, på Internationella Alzheimerdagen
Ricoh Europe, London, 21 september 2017 – Ricoh tacklar demens med ett alleuropeiskt partnerskap med Alzheimer’s Research, Europas ledande välgörenhetsorganisation för demensforskning.
Inom ramen för partnerskapet kommer Ricoh och Alzheimer’s Research samproducera en rad olika kampanjer för ökat medvetande om Alzheimer, där Ricoh:s tryckteknik och digitala möjligheter används.
Ricoh kommer även hjälpa till att samla in pengar till forskning, vilket så väl behövs, genom att delta i flera olika volontäraktiviteter. De pengar som samlas in kommer att hjälpa världsledande forskare i sitt arbete med att skapa en vetenskaplig kunskapsbank om den komplexa sjukdom som orsakar demens, mer känt som Alzheimers sjukdom.
Deltagande Ricohföretag I Europa kommer även att hålla I flera insamlingsaktiviteter där de anställda deltar. Vid aktiviteterna kommer de anställda att utbildas i symptom, vad som orsakar sjukdomen och vad demens leder till samt i hur långt dagens forskning har kommit. 
Javier Diez-Aguirre, vice ordförande, Corporate Marketing, CSR & Environment, Ricoh Europe, säger: “Ricoh delar uppgiften att ta fram den första livsomvälvande demensbehandlingen till 2025 med Alzheimer’s Research. Vi engagerar nu vårt folk, vår teknologi och expertis för att bidra till att lyckas med denna uppgift. Vi är stolta över vårt partnerskap med Alzheimer’s Research. Vi längtar tills vi får börja ett gemensamt tänkande och att lägga vår energi och passion på att besegra demens.”
Timothy Parry, chef för Communications and Partnerships vid Alzheimer’s Research, sager: “Vi är stolta över att kunna presentera vårt partnerskap med Ricoh Europe på Internationella Alzheimerdagen. Ricoh är ett mycket inflytelserikt företag som är ledande inom sitt område inom teknisk innovation, och i och med vårt partnerskap visar Ricoh Europé att alla slags företag kan spela en viktig och meningsfull roll i att besegra vår stora medicinska utmaning. Vi är tacksamma för det stöd vi får från Ricoh Europe:s ledarskap och medarbetare och genom vårt samarbete är vi fast beslutna att hjälpa forskningen att hitta genombrott som ger hopp till de som är drabbade av demens över hela världen och till deras anhöriga”.
För mer information, se www.ricoh.se
För mer information om Alzheimer’s Research, se www.alzheimersresearchuk.org

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com