Ricoh breddar prisbelönt portfölj med inkjetpressar och erbjuder ökad kapacitet inom transaktionsutskrift och direktreklam
17.02.2017

Ricoh breddar prisbelönt portfölj med inkjetpressar och erbjuder ökad kapacitet inom transaktionsutskrift och direktreklam

Ricoh Sverige, Solna, 17 februari 2017
Ricoh lanserar nu en ny plattform för löpande bana; Ricoh Pro™ VC40000. Den har designats för att hjälpa tryckerier expandera sina tillämpningar inom TransPromo och direktreklam. Den levererar förstklassiga kvalitetsutskrifter i färg och har en hög kapacitet för ökad produktivitet.
Detta senaste tillskott till Ricohs portfölj med inkjetpressar kompletterar den enastående kvaliteten och tillämpningsflexibiliteten som Ricoh Pro VC60000 levererar tillsammans med beprövad prestanda hos Infoprint 5000. Ricoh arbetar hela tiden för att hjälpa användarna att hitta bättre sätt och lösningar för att serva sina slutkunder. Därför lanseras nu Ricoh Pro VC40000, en kraftfull kombination av hastighet, upplösning och användarvänlighet. Centralt i denna lösning ligger Ricohs skrivarserver Totalflow R600a, och dess redan höga prestanda för digital front end (DFE) har optimerats för att leverera avancerad arbetsflödeshantering och göra produktionen av komplexa, datadrivna direktreklam- och transaktionsutskrifter ännu enklare än tidigare.

– Sedan vi lanserade Infoprint 5000 har vi revolutionerat inkjet-marknaden för löpande bana och visat vägen framåt för grafisk kommunikation. Det är vårt engagemang för tryckerier som arbetar med transaktionsbaserade utskrifter och direktreklam som är så viktigt. Det behövs för att de ska kunna lita på att vi stödjer deras affär och verksamhet för lönsam tillväxt. Ricoh Pro VC40000 är det senaste beviset på vårt engagemang för just dessa kunder och vårt sätt att hjälpa dem att vidareutvecklas för att kunna leverera vad deras kunder efterfrågar, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG.

Ricoh Pro VC40000 levererar exceptionell färgkvalitet samt tydlig och skarp skärpa. Denna maskin har separata skrivarhuvudsystem för färgat bläck och svart vilket ger kostnadseffektiva utskrifter både för färg och svartvitt. Ett femte skrivarhuvudsystem (tillval) gör att ytterligare vätskor kan användas som MICR- eller säkerhetsbläck.

Ricoh Pro VC40000 skriver ut 120 m/min vilket gör att den kan producera över 100 000 A4-sidor varje timme. Den erbjuder den produktivitet och kvalitet som krävs i dagens produktionsmiljöer. Pappersstödet sträcker sig från 40-250 g/m² vilket breddar tillämpningarna och ökar användningsområdena från lätta böcker till tjocka vykort.

Ricoh har gjort betydande förbättringar i mjukvaran och breddat tjänsteutbudet för att supportera lanseringen av Ricoh Pro VC40000. Ricohs ProcessDirector ger transaktions- och direktreklamflöden stöd för att maximera genomströmningen av jobb vilket bidrar till att säkerställa en hundraprocentig avkastning och maximala portorabatter.

Dessutom ger skrivarservern Ricoh Totalflow R600a ett inbyggt stöd för PDF, PDF/VT och AFP tillsammans med JDF och ett avancerat stöd för färghantering. Denna avancerade controller har ett enkelt användargränssnitt och avancerade arbetsflödesfunktioner som drar fördel av Ricohs omfattande erfarenhet av verksamhetskritisk variabeldatahantering.

Ricoh Pro VC40000 erbjuder stor flexibilitet och stödjer en mängd olika konfigurationsalternativ, inklusive kompatibilitet med ett antal olika verktyg för övervakning och hantering av arbetsflöden. För att ta dessa beslut arbetar Ricohs erfarna team tillsammans med kunder för att identifiera och implementera den konfiguration som bäst passar deras unika behov, samtidigt som serviceavtalen efterlevs. Och ytterligare flexibilitet säkerställs eftersom denna plattform har utformats med framtida förbättringar och uppgraderingar i åtanke för att skydda kunders investeringar i hårdvara, mjukvara och infrastruktur allteftersom deras företag växer och behoven förändras.

Mer information om Ricohs produktsortiment, tjänster och lösningar för grafisk kommunikation finns här: www.ricoh.se. Följ oss gärna på Facebook, Twitter och Linkedin.

| Om Ricoh |

Ricoh är en ledande leverantör av integrerade digitala tjänster samt utskrifts- och bildlösningar utformade för att stödja den digitala omvandlingen av arbetsplatser och arbetsytor samt optimera företagsprestanda.

Med huvudkontor i Tokyo når Ricohs globala verksamhet kunder i cirka 200 länder och regioner, stödd av förvärvad kunskap, teknologi och organisatorisk kapacitet som har utvecklats under dess 85-åriga historia. Under det finansiella året som avslutades i mars 2023 hade Ricoh-koncernen en global försäljning på 2 134 miljarder yen (cirka 16,0 miljarder USD). 

Det är Ricohs uppdrag och vision att stärka individer att finna uppfyllelse genom arbete, genom att förstå och omvandla hur människor arbetar, så att vi kan frigöra deras potential och kreativitet för att förverkliga en hållbar framtid.

Ricoh Sverige AB har huvudkontor i Solna, Stockholm och egna kontor i Göteborg och Malmö. Ricoh Sverige har dessutom ett omfattande nät av servicepartner, IT-partner och återförsäljare över hela landet.

För mer information, vänligen besök www.ricoh-europe.com alternativt www.ricoh.se

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Alla rättigheter förbehållna. Alla refererade produktnamn är varumärken som tillhör respektive företag.

Kontakt med media: Ricoh Europe PLC
Charlotte Fernandez 
E-post: media@ricoh-europe.com